Gazete Vatan Logo

Büyük kıza ev küçüğe işyeri

Annelerini öldüren iki kız kardeşin teyzesi konuştu

Büyük kıza ev küçüğe işyeri

Annelerini öldüren iki kız kardeşin teyzesi Ş.E. konuştu: “Ablam kızları için birahanelerde çalışıyordu, kazandığını onların üzerine yaptırdı. Keşke bunlar yaşanmasaydı.

İZMİR’in Aliağa İlçesi’nde Ş.P. (19) ve B.P.’nin (17) anneleri Gülseren Süngü’yü (39), elektroşok cihazıyla bayılttıktan sonra bıçaklayarak öldürmesinin acısını yaşayan teyze Ş.E. şok içinde. Olayı yeğenlerinden gelen “Teyze çabuk gelin, annemizi öldürmüşler” cep mesajıyla öğrendiğini ve o andan itibaren de kendinde olmadığını dile getiren Ş.E., acı olayın öncesini ve sonrasını anlattı. Anlatılanların büyük bir bölümünün yanlış olduğunu söyleyen Ş.E., “Ablam canavar gibi gösterildi ama öyle değildi. Tamam birahanelerde çalışıyordu, ama melek gibiydi. O kızlarıyla ortada kaldı. Ne yapsın onlar için böyle bir yola girmek zorunda kaldı. Kısa süre önce oturdukları evi büyük kızının üzerine yaptı. Küçük kızı için de Çandarlı’da işyeri satın aldı. Hesaplarına paralar yatırdı. Bu hayatı kızları için yıllarca çekti. Yoksa hangi kadın ister bu alemi” dedi.

“Planlamış olamazlar”

Olayın ergenlik sıkıntısından kaynaklandığını ifade eden Ş.E., “Yeğenlerim bana annelerinden baskı gördüklerini, birahanede çalışmasından da rahatsız olduklarını söylüyorlardı. Ablam da kızların derslerine çalışmadığını, sözünü dinlemediği ve yaşları küçük olmasına rağmen erkek arkadaş edinip gezdiklerinden yakınıyordu. Asla acı olayın yaşanacağına ihtimal vermedim. Ben olayın bir anlık ergenlik sıkıntısından kaynaklandığına inanıyorum. Yeğenlerim böyle bir olayı planlayarak yapamazlar” dedi.


Korku içindeler

Tutuklanan kız kardeşlerden Şeyda P., normal mahkumlarla aynı koğuşa, yaşı küçük olan B.P. ise, yaşı 18’den küçük mahkumların bulunduğu koğuşlara konuldu. İki kız kardeşin yaşananları tam olarak ayırt edemedikleri, kimseyle göz göze gelemedikleri, sadece Şeyda P.’nin vehameti anlamaya başladığı öğrenildi. Küçük olan B.P.’nin ise hala şokta olduğu belirtildi.

Haberin Devamı