Gazete Vatan Logo

Bugün 25 Nisan fırınlar açık mı? Ekmek, pide almaya gitmek serbest mi? Hafta sonu fırınlar açık olacak mı?

11 ayın sultanı Ramazan geldi. Ramazan ayının geleneği pideler de araştırılmaya başlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağında en merak edilen sorularından biri de Fırınlar açık mı, fırınlar kaçta açılıyor? soruları oldu. İçişleri Bakanlığınca gönderilen genelgede fırınlar açık mı sorusuna cevap verilirken, vatandaşlar bu kez Ramazan ayına denk gelen 4 günlük sokağa çıkma yasağında Ramazan pidesi saat kaçta çıkar? Ramazan pidesi satışı olacak mı? sorularına yanıt aramaya başladı.

Bugün 25 Nisan fırınlar açık mı? Ekmek, pide almaya gitmek serbest mi? Hafta sonu fırınlar açık olacak mı?

Ramazan ayının gelmesiyle pide satışları ile ilgili araştırmalar da arttı. Fırınlar sokağa çıkma yasağında kaça kadar açık? Ramazan pidesi saat kaçta çıkar? Ramazan pidesi satılacak mı? soruları yoğunluk kazandı. Corona virüsü nedeniyle sosyal mesafeyi aşacağı endişesi dolasıyla bu sene Ramazan'da pide satışları iftar saatinden 2 saat önce sona erecek.

EKMEK DAĞITIMI GENELGESİ

Ekmek dağıtımının düzenli olması amacıyla vali ve kaymakamların başkanlığında fırıncılar odası, yerel yönetim, emniyet ve jandarma temsilcilerinin katılımıyla oluşacak komisyon tarafından, her mahalle için muhtar görüşü de alınarak hızla il/ilçe ekmek dağıtım planı yapılacak. Bu planda il/ilçedeki ekmek üreten iş yerlerinin sorumlu oldukları dağıtım bölgeleri (mahalle/cadde/sokak ölçeğinde) ile her dağıtım bölgesi için görev yapacak araç listeleri belirlenecek. Bu şekilde yapılacak planlama dışında, sadece Vefa Sosyal Destek Birimleri ekmek dağıtımını gerçekleştirebilecek.

FIRINLAR AÇIK MI?

Sokağa çıkma yasağı olduğu için fırına gidilemeyecek. Vefa Destek Grupları ekmek ve pide dağıtımı yapılacak. Pazartesi gününden itibaren ise fırınlar açık olacak. Tüm bu detaylar 30 büyükşehir ve Zonguldak için geçerli; diğer şehirlerde yasak söz konusu değil.

Haberin Devamı

RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI 2020

TÜRKİYE Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ramazan ayında satışa sunulacak pide fiyatlarını açıkladı. Balcı, Ankara’da 275 gram pidenin 2,5 TL, İzmir’de 300 gram pidenin 3 TL, İstanbul’da 350 gram pidenin 3 TL, 400 gram pidenin 4 TL, Bursa’da 200 gram pidenin 2 TL, Kocaeli 370 gram pidenin 3,5 TL, Samsun’da 420 gram pidenin 4 TL, Sakarya’da 470 gram pidenin 4,5 TL’den satılacağını açıkladı.