Gazete Vatan Logo

Bozkır’dan AP Raportörü’ne tepki

Bozkır’dan AP Raportörü’ne tepki

‘Tarafsızlığını yitirmiştir’

AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Bozkır, “Kati Piri’nin ve beraberindeki heyetin, Ankara’daki terörist saldırıda 28 vatandaşımızın katledilmesinden hemen sonra cenaze töreninin ertesi günü, Sur’da yedi şehit verdiğimiz günü PKK destekçileriyle geçirmesi Türkiye’nin acısına ve can kayıplarına saygısızlıktır. Geçtiğimiz yıl, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye kararında 1915 olayları, ‘soykırım’ olarak nitelendirildiği için raporu iade edilen ve Türkiye’nin bugün karşı karşıya olduğu en hayati meseleyi dahi anlayamamış olduğu aşikar olan Türkiye Raportörü Kati Piri, Türkiye’nin meseleleri hakkında tarafsızlığını yitirmiştir” ifadelerini kulalndı ve şöyle konuştu:

‘Muhatap bulması zor’

“Bu yaklaşımında ısrarcı olması halinde Türkiye Raportörü Kati Piri’nin Türkiye’de kendine bundan sonra Diyarbakır’da ziyaret ettiği örgütler dışında muhatap bulması da çok zor olacaktır. Birçok AB ülkesinin nüfusundan daha çok sayıda 2,6 milyon Suriyeliye dinine, etnik kökenine ve niteliklerine bakmadan kapılarını açan Türkiye en kuvvetli insani duruşu sergilemektedir. İnsani duruş konusunda sicili temiz olan Türkiye’yi, her gün onlarca can alan terör örgütüne sert davranıyor diye eleştirmenin iyi niyetle, insani değerlerlerle, siyasi doğruculukla izahı mümkün değildir. Bu hayati mücadelemizde yanımızda olanları da, PKK terör örgütünün yanında saf tutanları da unutmayacağız”

Haberin Devamı

Vali ile görüşmüştü

AP Türkiye Raportörü Kati Piri’nin de olduğu 5 kişilik bir heyet, Sur’da mahsur kalan 6 kişinin tahliye edilmesi için Diyarbakır Valisi Aksoy ile bir görüşme yapmıştı.