Gazete Vatan Logo

Bozdağ: Kimlik bilgileri yeni kanunla korunacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Bozdağ 50 milyona yakın Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddiasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Bozdağ: Kimlik bilgileri yeni kanunla korunacak

Associated Press haber ajansı sanal korsanların 50 milyon Türk’ün kimlik bilgilerinin internete sızdığını öne sürmüştü. Dün ilk açıklama Binali Yıldırım'dan gelmişti. Yıldırım, "Mernis bilgilerinin çalındığı iddiası doğru değildir" demişti. Bakan Bozdağ ise "Nereden sızdı, nasıl sızdı bilmiyorum, ama rakamlarına baktığınızda Türkiye'deki seçmen sayısına yakın. Nereden, nasıl sızdırıldığının araştırılması lazım. Gerekli adli ve idari boyutu ile başlatıldı." şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım'ın sözlerinin de yanlış anlaşıldığının altını çizen Bozdağ, geçmişte de yaşandığını belirtti. Bozdağ ayrıca 2-3 gün içinde Resmi Gazete'de yayınlanması beklenen yeni kanunla birlikte kimlik bilgilerinin güçlü bir güvence altına alınacağını söyledi. Bozdağ'ın açıklamalarından başlıklar şöyle;

KILIÇDAROĞLU

Kılıçdaroğlu'nun dünkü açıklamlarına baktığımızda siyasette adap dolu uslüpten yoksun olduğunu görmekteyiz. Sözünün arkasında olduğunu söylemesi ise daha vahim bir durum. Yanlış da ısrar etmenin anlamı yok. Ne söylerseniz söyleyin Türk toplumunun ahlaki değerlerine göre ana muhalefet liderinin ağzına yakışmayan sözler olduğunu herkes biliyor. Kalbinde ne varsa o yansıyor dışa. Demek ki kabın içinde bir şey yok

Haberin Devamı

VATANDAŞLIKTAN ÇIKARMA ÖNERİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamanın sorulması üzerine Bozdağ; Cumhurbaşkanımızın açıklaması yeni bir başvuruyu işaret ediyor. Tabi ki bunun üzerine bir çalışma yapılacaktır.

ENSARİOĞLU

Hukukçu bir arkadaşımız değil. Yargı karar verirken Türk milliti adına karar verir. Bağımsızdır. Zannediyorum ki dil sürçmesidir.

KİMLİK BİLGİLERİNİN

Nereden sızdı, nasıl sızdı bilmiyorum, ama rakamlarına baktığınızda Türkiye'deki seçmen sayısına yakın. Biliyorsunuz YSK bu tarz bilgileri partilerle de paylaşıyor. Bunun üzerinde durulması lazım. Nereden, nasıl sızdırıldığının araştırılması lazım. Gerekli adli ve idari boyutu ile başlatıldı.

Kişisel verileri ihlal edenlere ilgili ceza yaptırımları arttı.

NE YAPILABİLİR?

Kişisel bilgileri koruma kanunu çıktı, şu an Cumhurbaşkanımızın masasında. Bir iki gün içinde Resmi Gazete'de yer alacaktır. Yaptığımız bu düzenlemeyle kişisel veriler çok güçlü bir koruma altına alıunmıştır.

Haberin Devamı

SEMA RAMAZANOĞLU

Sema Ramazanoğlu yargıya taşıyacağını açıkladı. Özellikle de kadın hakları ile ilgili duyarlı olan herkes bunu anlayacaktır. Cinsiyetçi bir bakışla, kirli bir dille saldırmıştır. Bu kirli dilin sahiplerine ait kişileri kadın haklarına önem veren herkesin cevabını vermesi gerekir. Bu herkesin samimiyetini test edebileceğimiz bir olaydır.