Gazete Vatan Logo

Borsacı Nihat Özçelik ve 5 şüpheli hakkında adli kontrol kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında borsacı Nihat Özçelik'in de aralarında bulunduğu 6 kişi Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 

Borsacı Nihat Özçelik ve 5 şüpheli hakkında adli kontrol kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından "Rüşvet, şantaj, yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, resmî belgede sahtecilik, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi ve görevi kötüye kullanma" suçlarından  yürütülen soruşturma kapsamında aralarında borsacı Nihat Özçelik'in de bulunduğu 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Eş zamanlı düzenlenen operasyonda 8 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin ikamet ve işyerlerinde yapılan aramada bir adet ruhsatsız uzun namlulu silah, iki adet çelik yelek ve dijital materyallere el konuldu. Savcılık, şüphelilere ilişkin borsa manipülasyonuna yönelik herhangi bir soruşturma bulunmadığını da bildirdi. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. 

Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından 2 kişi serbest bırakılırken Nihat Özçelik'in de aralarında bulunduğu 6 şüpheli tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlikçe 6 şüpheli adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. 

Haberin Devamı