Gazete Vatan Logo

Bin 577 dekanın istifası istendi

Bin 577 dekanın istifası istendi

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), bütün devlet ve vakıf üniversitelerindeki bin 577 dekanın istifasını istedi.

YÖK, bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin dekanlarının istifasını istedi. İstifası istenen dekanların bin 176'sı devlet ,401'i ise vakıf üniversitelerinden oluşuyor.

İSTİFALAR BAŞLADI

YÖK’ün 1577 dekanın istifasını istemesinin ardından Akdeniz Üniversitesi’nde 19 dekan, istifa etti.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu’nun (YÖK), bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin dekanlarının istifasını istemesinin ardından Adana’daki Çukurova Üniversitesi’ndeki (ÇÜ) 17 fakültenin dekanı istifa dilekçesi verdi.
ÇÜ Senatosu’na istifa dilekçesi veren dekanların, Türkiye genelinde olduğu gibi YÖK tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında istifa ettikleri açıklandı. Dekanların soruşturma süresince görevlerinin başında bulunacakları, yerlerine henüz atama yapılmayacağı ve soruşturmanın sonuçlarının da YÖK tarafından kamuoyuna açıklanacağı bildirildi.
1973 yılında kurulan ve 17 fakülte, 4 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuarı, 3 enstitü ve 32 araştırma ve uygulama merkezinin bulunduğu ÇÜ’de, 486 profesör, 207 doçent, 342 yardımcı doçent, 77 uzmandan oluşan bin 35 akademik personel bulunuyor.

Haberin Devamı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, üniversite bünyesindeki 11 dekanın görevlerinin sonlandırılması için YÖK'e talep yazısı gönderdiğini bildirdi.

Prof. Dr. Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun Üniversitesine bağlı 13 fakülte bulunduğunu, bunlardan ikisinin dekanlığını kendisinin yaptığını belirtti.

YÖK tarafından dekanların istifasının istendiğini anımsatan Coşkun,"YÖK'ün talebi doğrultusunda çalışma başlattık. 11 fakülte dekanımızın görevlerinin sonlandırılması için biraz önce gerekli yazıyı yazdık ve YÖK'e gönderdik." dedi.

Rektör Prof. Dr. Coşkun, YÖK'ün bu hafta içerisinde dekanların görevlerinin sonlandırılması sürecini tamamlamasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK), devlet ve vakıf üniversitelerindeki tüm dekanların istifasını istenmesini ardından Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) 19 fakülte dekanı istifa etti.
Darbe girişiminin ardından tüm yurtta başlatılan FETÖ-PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında YÖK tarafından bin 577 dekanın istifası istenmişti. Bu kapsamda SDÜ'de 19 fakültede görev yapan dekanların tümü görevinden istifa etti, SDÜ Rektörü İlker Çarıkçı'nın görevinin başında olduğu, meslek yüksek okullarından ise istifa istenmediği öğrenildi.
MAKÜ
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) de 9 fakültenin dekanı YÖK’ün çağrısı sonrası istifa etti.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ndeki 15 dekan istifa etti.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) bütün devlet ve vakıf üniversitelerindeki bin 577 dekanın istifasını istemesi üzerine YYÜ’deki 15 dekan istifasını rektörlüğe sundu.
İHA muhabirine konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YÖK ile temas halinde olduklarını belirterek, “Bütün dekanlarımızdan YÖK’ün ve üniversitenin elini güçlendirmeleri için istifalarını istedik, onlar da verdiler” dedi.
İZMİR
Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) tüm devlet ve vakıf üniversitelerindeki dekanların istifasını istemesi sonrası İzmir'deki üniversitelerden 38 dekan istifalarını sundu.
Alınan bilgiye göre YÖK'ün bütün devlet ve vakıf üniversitelerindeki toplam bin 577 dekanın istifasını istemesi sonrası Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nden 13'er, Katip Çelebi Üniversitesi'nden ise 12 dekan, istifalarını sundu.
Bu üniversitelerdeki bazı dekanların yurt dışında bulunmaları nedeniyle henüz istifalarını sunamadığı ifade edildi.
İzmir'deki diğer devlet ve vakıf üniversitelerinde de YÖK'ün talebi sonrası istifa süreçlerinin devam ettiği bildirildi.

Haberin Devamı