Gazete Vatan Logo

BİMER sistemi üzerinden şikayet başvurusu nasıl yapılıyor?

Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı yoğun ilgi görüyor. Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından devlet birimleri ve vatandaşlık ile ilgili konulara dair her türlü bildirimde BİMER başvuru ve sorgulama ekranını kullanabiliyor. BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden vatandaşlar bilgi edinme hakkı kanunu çerçevesinde de bilgi edinme başvurusu gerçekleştirebiliyor ve durumunu takip edebiliyor.

BİMER sistemi üzerinden şikayet başvurusu nasıl yapılıyor?

Türkiye’de her geçen gün internet teknolojileri toplumun genelinde kendisine daha etkin şekilde yer edinmeye başladı. Özellikle de günümüz 21.yüzyıl teknolojileri sayesinde yaşamının her anında internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen vatandaşlar internet üzerinde yer alan tüm dijital hizmet uygulamalarını oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanıyor. Bu çerçevede de internet üzerinde yer alan Başbakanlığın BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı da vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. İnternet üzerinde yer alan Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) işlem ekranı, hizmet vermeye başladığı günden bu yana milyonlarca vatandaş tarafından son derece yoğun şekilde kullanıldı.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinin gelişen ve büyüyen yapısına uygun hizmet kalitesi ve anlayışı çerçevesinde devlet ve vatandaş arasındaki iletişimin en çağdaş ve en modern koşullar çerçevesinde oluşturulabilmesi amacı ile BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı faaliyete geçirildi. Elektronik ortam üzerinde yer alan Başbakanlığın bu yeni nesil devlet-vatandaş iletişim kanalı, modern yüzyıl dünyasının kaliteli hizmet standartlarına uygun şekilde iletişimin kurularak, vatandaşların çok daha çağdaş çözüm hizmetlerinden faydalanabilmeleri sağlanıyor. Özellikle de 21.yüzyıl teknolojileri sayesinde artık yaşamın her alanında nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen vatandaşların devlet iletişimi konusundaki ihtiyaçlarını internet altyapısı üzerinden hem daha hızlı hem de daha kolay şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılmış olan BİMER başvuru ve sorgulama iletişim kanalı tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından herhangi bir ücret ödemesi gerçekleştirilmesine ya da üyelik gerçekleştirilmesine gerek olmadan 7 gün 24 saat kullanılabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlar tarafından elektronik ortam üzerinde kendilerine sunulan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı tüm vatandaşlar tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Başbakan Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilmiş olan özel bir yazılım ile internet ortamında faaliyet gösteren BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde vatandaşların tüm istek, öneri ve şikayet bildirimleri doğrudan ilgili devlet biriminde görevli olan personelin BİMER ekranına düşüyor. Bu şekilde vatandaşların vatandaşlık işlemleri ve devlet hizmetleri gibi alanlardaki istek, öneri ve şikayet bildirimlerini BİMER başvuru ve sorgulama ekranını kullanarak, çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

7 gün 24 saat kullanılabilmekte olunan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden vatandaşların gerçekleştirdikleri istek, öneri ve şikayet bildirimlerine yönelik geri dönüşler en genç 30 gün içerisinde sağlanıyor. Vatandaşların BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden gerçekleştirecekleri bilgi edinme başvurularında ise Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde en geç 15 iş günü içerisinde geri dönüş sağlanıyor.

Haberin Devamı