Gazete Vatan Logo

BİMER ile şikayet başvurularınızı online sistem üzerinden yapabilirsiniz!

Başbakanlık ve vatandaş iletişiminde modern yüzyıl teknolojileri BİMER başvuru ve sorgulama ekranı ile devreye giriyor. Devlet-vatandaş arasındaki iletişimin 7 gün 24 saat aktif olarak kurulabilmesi konusunda Başbakanlığın BİMER başvuru ve sorgulama ekranı önemli bir rol üstleniyor. Günümüzde vatandaşlar BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden BİMER başvurusu yapabildiği gibi BİMER başvuru takibi de yapabiliyor.

BİMER ile şikayet başvurularınızı online sistem üzerinden yapabilirsiniz!

Türkiye’de internet teknolojileri günlük yaşamın her alanında kendisin son derece etkin bir şekilde yer buluyor. Özellikle de insanların günlük yaşamları içerisinde çok önemli kolaylıklar sağlamakta olan ve aynı zamanda da yeni nesil fırsatlardan yararlanabilme şansına sahip olabilmesini sağlamakta olan internet hizmetleri son yıllarda kamu hizmetleri alanında da kendisini etkin biçimde göstermeye başladı. Bu durumda günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlara yönelik olarak devlet iletişim alanında internet ortamı üzerinde BİMER başvuru ve sorgulama hizmetlerinin sunulmasına neden oluyor. İnsanların artık devlet iletişimlerini 21.yüzyıl hizmet standartlarından yararlanarak, çok daha çağdaş ve çok daha modern standartlarda gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

21.yüzyılın günlük yaşantısı içerisinde hızlı gelişimleri neticesinde son derece etkin bir şekilde kendisine yer edinmiş olan internet ortamı üzerinde yer alan dijital hizmet kanalları vatandaşların günlük yaşantılarının her alanında oldukça uzun süreler içerisinde gerçekleştirebileceği işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Bunun yanı sıra günümüz modern mobil akıllı cihaz teknolojileri sayesinde artık insanların nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi de günümüzde internet kullanım oranlarının ve paralel olarak internet hizmetlerinin çok daha yoğun şekilde kullanılmasına yol açıyor. Bu çerçevede de elektronik platform üzerinde yer alan Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı da oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde internet erişim gerçekleştirebilmekte olan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından herhangi bir ücret ödenmesine gerek olmadan ya da üyelik işlemleri gerçekleştirmesi gerekmeden kolaylıkla devlet birimleri ile iletişim kurabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. İnternet üzerinde yer alan Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı tüm vatandaşlar tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de insanların vatandaşlık işlemleri, kamu hizmetleri, kamu kurumları ve daha pek çok konuya ilişkin olarak var olan tüm istek, öneri ve şikayet bildirimlerini internet üzerinde Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ekranı üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

Günümüzde vatandaşlar internet üzerinde yer alan Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı üzerinden Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde bilgi edinme başvurularını da sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüzde vatandaşlar tarafından internet üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı son derece yoğun ve sık bir şekilde tüm vatandaşlar tarafından kullanılıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden yapılan tüm istek, öneri ve şikayet bildirimlerine geri dönüşler ilgili devlet birimleri tarafından en geç 30 gün içerisinde gerçekleştirilirken, bilgi edinme başvuruları ise kanun çerçevesinde en geç 15 gün içerisinde gerçekleştiriliyor. Bunun yanı sıra vatandaşların BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde kendisinden istenen vatandaşlık bilgileri ve iletişim bilgileri kısımlarını eksiksiz olarak girmeleri gerekiyor.