Gazete Vatan Logo

BİMER başvurusu ile şikayetlerinizi devlet kurumlarına iletebilirsiniz!

BİMER başvuru ve sorgulama işlemlerini internet üzerinden yapmak oldukça kolay. BİMER başvuru ve sorgulama işlemlerini e-Devlet şifresini kullanarak da yapabilirsiniz. BİMER başvuru ve sorgulama işlemleriyle ilgili her şey bu haberde!

BİMER başvurusu ile şikayetlerinizi devlet kurumlarına iletebilirsiniz!

İnternet üzerinden neredeyse tüm işlemlerimizi yapabiliyoruz. Devlet kurumlarında yapılacak işlerden tutun fatura ödeme işlemlerine kadar çoğu işlem internet üzerinden yapılabiliyor. Teknolojinin bu denli hayatımıza girmesinin bir gerekliliği olarak internet kullanımı artmaktadır. İnternet kullanımının da artmasıyla işlemlerin internet üzerinden yapılması doğal bir sonuç oluyor. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) teknolojiden faydalanarak, internet üzerinden BİMER Başvuru ve Sorgulamalarına imkân sağladı. Artık vatandaşlar istek, görüş öneri, bilgi edinme, ihbar ve şikâyetlerini BİMER resmi internet sayfası üzerinden yapabilecektir. Vatandaşlar bu hizmet sayesinde hiçbir kuruma gitmeyerek, internet aracılığıyla başvurularını yapabilecek ve sorgulayabilecek.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) internet sitesi üzerinden BİMER Başvuru

Başbakanlık İletişim Merkezi resmi internet sayfasına giriş yapınız. İnternet sayfasına giriş yaptıktan sonra hemen sitenin sağ kısmında başvuru ekranını görebilirsiniz. Başvuru alanında sizden T.C. Kimlik numarası, ad-soyad, anne kızlık soyadı, cep telefon numarası bilgileriniz istenir. Bu bilgileri doğru ve eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir. Bilgileri doldurduktan sonra onay kodu gönder butonuna tıklayınız. Cep telefonunuza gelen onay kodunu sisteme girdikten sonra BİMER Başvuru hizmetinden faydalanabilirsiniz. Başvuru ekranındaki bilgilere kesinlikle yanlış bilgi yazmayınız. Özellikle cep telefonu bölümü önemlidir çünkü BİMER Başvuru işlemini başlatmak için cep telefonunuza onay kodu gönderilecektir.

Haberin Devamı

Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) internet sitesi üzerinden BİMER Başvuru Sorgulama

Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) resmi internet sayfasına giriş yapınız. İnternet sayfasının hemen sağ kısmında sorgulama ekranını görebilirsiniz. BİMER Başvuru Sorgulama hizmetine başlamak için. T.C. Kimlik numarası, ad-soyad, anne kızlık soyadı, cep telefon numarası bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Bilgileri girdikten sonra onay kodu gönder butonuna tıklayınız. Onay kodu doğrulandıktan sonra BİMER başvurunuzu sorgulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemlerini e-Devlet üzerinden de yapabilirsiniz. E-Devlet üzerinden bu işlemi gerçekleştirmek için öncelikle e-Devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. E-Devlet şifresi PTT şube ve müdürlükleri tarafından verilir. T.C. kimlik numaranızın bulunduğu kimlik kartınız ile bizzat PTT şube veya müdürlüğüne e-Devlet şifresi başvurusunda bulununuz. Başvuruda bulunduktan kısa bir süre sonra e-Devlet şifresi 2 Türk Lirası karşılığında size teslim edilecektir. Artık e-Devlet şifrenizi aldığınıza göre BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemini internet üzerinden e-Devlet ile gerçekleştirebilirsiniz.

BİMER resmi internet sayfasına giriniz. Sayfada bulunan BİMER Başvuru ve BİMER Sorgulama bölümlerinin hemen içerisinde e-Devlet ile giriş butonunu görebilirsiniz. Bu botuna tıkladıktan sonra sistem sizi e-Devlet sitesine yönlendirecektir. Yönlendirilen sayfada sizde bazı bilgiler istenecektir. Sayfada T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi bilgilerini görebilirsiniz. Bu alanları eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra giriş yapınız. Otomatik olarak Başbakanlık İletişim Merkezi internet sitesine yönlendirileceksiniz. Buradan BİMER Başvuru yapabilirsiniz. BİMER Başvuru yapmak için Yeni Başvuru butonuna tıklayınız. Tıkladıktan sonra kimlik bilgileriniz görüntülenir. Yapacağınız BİMER Başvurusunun da niteliğini buradan belirleyebilirsiniz. Adımı ilerledikten sonra da gereken başvuruyu yapabilirsiniz. BİMER Sorgulama yapmak için ise Başvuru Sorgula alanına başvuru sayısını girip arayabilirsiniz. Başvurunuz ile ilgili bir sonuç neticeye ulaştıysa hemen sayfa üzerinde görüntülenecektir.

Haberin Devamı