Gazete Vatan Logo

BİMER başvuru ve sorgulama hizmetini E-devlet üzerinden kullanabilirsiniz!

BİMER başvuru ve sorgulama işlemi e-devlet üzerinden kısa sürede yapılmaktadır. Eğer sizler de BİMER başvuru ve sorgulama yapmak isterseniz internet ile olan erişiminizi sağlamanız bu işlem için yeterli olacaktır. Ne zaman isterseniz BİMER başvuru ve sorgulama işleminden yararlanabilirsiniz.

BİMER başvuru ve sorgulama hizmetini E-devlet üzerinden kullanabilirsiniz!

Toplum içerisinde yaşamak hem güzel hem de zordur. Belli bir alanı ortak kullanmak düzene uyum sağlamak kuralları ihlal etmemek huzurlu bir yaşam için önemlidir. Ülkemizde demokratik bir yapıyla yönetildiği için her bölge de eşitlik sağlanmaktadır. Ancak kimi zaman yaşanılan toplumda bazı sıkıntılar meydana gelebilir. Kişilerin rahatsız olduğu ya da farklı şekillerde olması gereken bir sistem olabilir. Her birimizin istediğine göre bazı şeyleri düzenlemek elbette zordur. Fakat eğer bizler bazı şikayetlere kulak asarsak çok daha iyi sonuçlar elde edebiliriz. Vatandaşların çağrına ulaşmak onların üst makamda yer alan yöneticiler ile diyalog kurması oldukça önemlidir. Ancak ne yazık ki günümüzde böyle bir iletişimin sağlaması pek mümkün değildir.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Teknolojik alanda gerçekleştirilen yeniliklerin hemen ardından artık vatandaşlar olarak bizler de bazı işlemlerimizi bu tür çalışmalarda kullanabiliriz. Vatandaşların yönetimde ya da herhangi bir şekilde başka olaylarda yöneticilere iletmek istediğimiz bir durum olursa farklı sistemleri kullanabiliriz. Teknolojik gelişmelerin yaşandığı çeşitli olayların yapılmasında vatandaşların hızlı bir şekilde gerçekleştirdiği bazı kolaylıklar vardır. Bizler de yapacak olduğumuz birkaç işlem sonucunda bu tür çalışmalardan yardım alabiliriz. Son zamanlarda kullanımı artmaya başlanan e-devlet sistemi üzerinden bizler Başbakanlık İletişim Merkezi hakkında yardım alabiliriz. Başbakanlık ile iletişime geçmemize sağlayan bu sisteme kısaca BİMER adı verilir. BİMER başvuru ve sorgulama olarak da vatandaşlar bu tür hizmetlerden yararlanmaktadır. Günümüzde yapılan bu işlemlerin her biri e-devlet sisteminde yet almaktadır. Bizler de bu sisteme giriş yaparak kısa sürede BİMER başvuru ve sorgulamamızı gerçekleştirebiliriz.

Haberin Devamı

E-devlet online sorgulama platformu altında hizmet veren bu sistem çok fazla kişi tarafından kullanıma açıktır. Eğitim, sağlık, sosyal ve de diğer hizmetleri içerisinde barındıran e-devlet sistemine giriş yapmak da bir hayli kolaydır. Vatandaşların her birinin kısa sürede yapacak olduğu giriş işlemlerinin ardından bizler kolay bir şekilde bu çalışmalardan yararlanabiliriz. Her vatandaşın üyeliği bulunan e-devlete giriş yapmak için öncelikle PTT şubelerinden şifrelerini almaları gerekir. Alacak oldukları bu e-devlet şifresi ile beraber herkes e-devlet sistemine girişlerini tamamlayabilirler. Bu girişin yapılmasından sonra da artık vatandaşlar kolay bir şekilde yapmak istedikleri hizmeti sayfada bulabilirler. Alfabetik sıralamaya dizilen harflerden yapacak oldukları işlemin baş harfini seçerek istedikleri sayfa ulaşabilirler. BİMER başvuru ve sorgulama sayfası içinde “B” harfini seçmeleri yeterli olur. Hemen sonrasında vatandaşlar BİMER başvuru ve sorgulama sayfasına geleceklerdir. Bu sayfa üzerinde ilgili alana şikayetlerini yazmaları gerekir. Anlaşılır ce düzgün bir dille şikayetlerini ilettikten sonra da artık kendilerine geri dönüş yapılmasını bekleyeceklerdir. İşte bu sayede BİMER başvuru ve sorgulama işlemini kolay bir şekilde gerçekleştirmiş olurlar.

Haberin Devamı