Gazete Vatan Logo

Balyoz’da ortak savunma bitti!

‘Karar esastan bozulmalı’

Aralarında emekli Oramiral Özden Örnek ile emekli orgeneraller Halil İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan’ın da bulunduğu 361 sanıklı “Balyoz Planı” davasının, Yargıtay 9. Ceza Dairesindeki temyiz duruşmasına dün devam edildi. Sanık emekli Orgeneral Fırtına’nın avukatı Kazım Yiğit Akalın, 60 avukatın hazırladığı 404 sayfalık ortak savunmayı okumayı 3. günde tamamladı.

Akalın, mahkemesinin dijital veriler içindeki word belgelerindeki ortaya çıkan hataları dikkate almadığını belirterek, “Bu bir hakimin kendini nasıl bilirkişi atadığının örneğidir. Hangi Microsoftun hangi kaynağında bunu buldun ey mahkeme de delilleri kabul ediyorsun. Bu paragraf külliyen yalandır, tek başına bozma nedenidir” dedi. Başkan Ekrem Ertuğrul, Akalın’ı “Mahkeme için kullandığınız sözlere biraz dikkat edin” diyerek, uyardı. Akalın da, “Doğru söylüyorsunuz düzeltiyorum, özür diliyorum, haddimi aştım” dedi.

‘Kuş uçmaz’

Akalın, 1. Ordu Plan Semineri’ndeki ses kayıtlarının 3 gün mahkemede dinlendiğini ve ne Balyoz ne Suga planlarının adının geçmediğini hatırlatarak, “Planda, Ege’de yapılan uçuşlarda artış yaşandığı bilgisi doğru değildir. Uçuş miktarı artmadı, azaldı. NATO’nun bilgisi olmadan kuş uçmaz Ege’de. Planlara göre, ülke gündemi normal devam ederken, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve hükümet uyurken, Hava Harp Akademileri Komutanı uçak uçuracak ve düşürecek. Hava Kuvvetleri’nin haberi olmadan bırakın düşürmeyi Akademi uçak bile uçuramaz” dedi.

Akalın, “Mahkemenin kararı keyfi olup hukuka aykırıdır” diyerek kararın esastan bozulmasını istedi. Akalı’nın ardından avukatların soyadlarının alfabetik sırasına göre yapacakları savunmalarına geçildi.

Haberin Devamı