Gazete Vatan Logo

Bakan'dan ilginç Madımak açıklaması!

Bakan Faruk Çelik: Sivas katliamı ne Alevilerin işidir, ne Sünnilerin işidir!

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, 20 yıl önce 37 kişinin hayatını kaybettiği 'Sivas katliamının 'provokatörler' tarafından yapıldığını vurgulayarak, "Bu ne Alevilerin işidir, ne Sünnilerin işidir. Bizim milletimizin işi olamaz" dedi.

MÜSİAD Başkanı Nail Opak ve yönetim kurulu üyelerini kabul eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Hükümetin Alevilere yönelik çalışmalarını hatırlatılan Çelik, konunun bu dönem başka bir Bakan tarafından yürütüleceğini söyledi. Yeniden çalıştaylar yapılmasına ihtiyaç olmadığını düşündüğünü ifade eden Çelik, şunları söyledi:

ALEVİLER’İN TALEPLERİ YILLARCA KARŞILIK BULMADI

Alevi kardeşlerimizin talepleri Türkiye ’nin kronik sorunlarından bir tanesidir. Çünkü yılardır karşılık bulmayan taleplerdir bunlar. Aynen Güney Doğu’da yaşadığımız terörle ilgili sorun gibi. Cumhuriyet tarihinde ilk kez Hükümetimiz bütün Alevi kardeşlerimizle bir araya geldi. Sorunları belirledi, çözümü konusunda bir irade ortaya koydu. Bir kısmı da çözüldü. Çözülmesi gerekenlerle ilgili de zaman geçmiş değil. Bu konuda da irade aynen devam ediyor.”

PROVAKATÖRLER TÜRKİYE’Yİ YORUYOR

1993’teki saldırının unutulmaması için Hükümet olarak Sivas’ta bazı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çelik, “Bir kez daha bu olayı yıldönümü vesilesiyle telin ediyoruz. Bu ne Alevilerin işidir, ne Sünnilerin işidir. Bizim milletimizin işi olamaz. Provokatörler, Türkiye’de bir çatışmanın, kardeş kavgası olması konusunda bugün değil, dün değil, öteden beri ülkemizi yormaktadırlar. Ülkemizin enerjisini içerde tüketmesi ile ilgili birçok sorunun oluşmasında katkılar sağlamaktadırlar. Bugün toplumun bilinç düzeyi çok farklı noktalarda. Bu oyunlara gelinmeyeceği kanaatindeyiz” dedi.

KANDAN NEMALANAN ÇEVRELER

Lice ’de karakol protestosu sırasında bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayların çözüm sürecine etkisinin olup olmayacağının sorulması üzerine de Çelik, çözüm sürecinden rahatsız olacak çevreler olduğunu vurguladı. Çelik, “Herhalde silah baronları, uyuşturucu baronları bundan memnun olmazlar. Kandan ve kinden nemalanan çevreler bundan memnun olmayacaklar. Dolayısıyla onlar görevini yapacaklar, onun için biz bütün sağduyulu vatandaşlarımıza şunu söylüyoruz; çözüm konusunda, Doğu, Kuzey, Güney, Batı, herkes ittifak halinde, bu iş bitsin. Bölge halkına da söylüyorum; en çok bu konuda hassas olması gereken bölge halkıdır” dedi.

Sivas'ta 20. yıl anması: Gezi'ye evet, Yavuz'a hayır
Çözüm süreci sırasında provokasyonlara dikkat edilmesi gerektiğinin de altını çizen Çelik, “Çözüm sürecine Türkiye’nin dört bir tarafından destek geldiğine göre, provokasyon da şu anda bölgede olduğuna göre halkımızın duyarlılığı çok çok önemli” dedi.

Haberin Devamı