Gazete Vatan Logo

Bakan Koca: Hatay'da şebeke suyu, içme suyu olarak kullanılmaya elverişli değil

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Hatay'daki su güvenliğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Hatay'da şebeke suyu, içme suyu olarak kullanılmaya elverişli değil ancak günlük kullanıma uygundur" dedi.

Bakan Koca: Hatay'da şebeke suyu, içme suyu olarak kullanılmaya elverişli değil

Hatay'da şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılma şu an itibarıyle uygun olmadığını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca paylaşımında şu ifadeleri kullandı; Şevre sağlığı ekiplerimiz Hatay’da su güvenliği için çalışmalarını sürdürüyor. Depremden etkilenmeyip şebeke suyu verilen bölgelerden test için alınan numuneler Sahra Hastanesi bünyesinde kurulan Laboratuvara götürüyor. Suyun kullanıma uygunluğu bu testler sonucu tespit ediliyor.

Hatay’da, depremden etkilenen ve şebeke suyu verilemeyen bölgelere ise, su, belediyeler tarafından tankerlerle taşınıyor. tankerlerle getirilen suyun klorlanması ve test edilmesi işlemleri de Sağlık Bakanlığı Çevre Sağlığı Ekipleri tarafından yürütülüyor.

Elimizdeki sonuçlara göre, Hatay’da şebeke suyu, içme suyu olarak kullanılmaya şu aşamada elverişli değildir. Şebeke suyu, şu aşamada ancak günlük kullanıma elverişlidir.