Gazete Vatan Logo

Bak şu hesap sorana

Meclis Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı AKP'li Dağcıoğlu, devletin 346 milyarlık konutunu işgal etti

AKP Tokat Milletvekili Ergun Dağcıoğlu'nun, Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) ait Bilkent 3. etap konutlarındaki lüks dairede 5 kuruş para vermeden oturduğu ortaya çıktı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Kasım seçimleri öncesinde vatandaşa verdiği "milletvekili lojmanları satılacak" sözü çerçevesinde, Oran'daki vekil lojmanlarını kullanamayan bir grup AKP'li milletvekili, Ankara'da ev bulma telaşına düştü ve TOKİ'nin Bilkent 3. etap konutlarındaki lüks dairelerine talip oldu. Ancak vekiller, TOKİ'nin 19 Şubat'ta yapılacak açık artırma listesinde 333 ila 442 milyar TL arasında muammen bedel biçtiği dairelere, 50-70 milyar TL gibi çok düşük fiyatlar önerdiler.

Bir o vazgeçmedi
TOKİ'nin istediği bedelde diretmesi üzerine diğer milletvekilleri özel yüzme havuzu da bulunan lüks bloklardaki dairelerde oturma sevdasından vazgeçerken Dağcıoğlu, "Ben burayı satın alacağım" dedi ve C-4 blok 10. kattaki 4 odalı, net 204, brüt 236 metrekarelik 20 numaralı dairenin anahtarını alıp yerleşti. Bu durum TOKİ'de rahatsızlık yarattı. Dağcıoğlu'na "daireyi boşaltın" uyarısı yapıldı.

Başkan çekindi
Ancak VATAN'ın aldığı bilgiye göre AKP iktidarı döneminde göreve getirilen TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, partinin önde gelen isimleri arasında yer alan, Meclisspor başkanlığının yanı sıra, TBMM Hesapları İnceleme Komisyonu ve eski bakanlar Hüsamettin Özkan ile Recep Önal hakkındaki Meclis Soruşturma Komisyonu'nun da başkanı olan Dağcıoğlu'na gönderilecek uyarı yazısının altına imza atmaktan kaçındı. Bunun üzerine dairenin 30 Ocak 2004'e kadar boşaltılması istenen yazı, Finansman Dairesi'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Alparslan Aras imzasıyla düzenlenip gönderildi. Ancak Dağcıoğlu, bu uyarıyı dikkate almadı.

Dağcıoğlu'nun halen Ortadoğu Mahallesi Bilkent adresindeki, TOKİ'ye ait 3. etap konutlarında C-4 blok, 20 numaralı dairede oturmaya devam ettiği belirlendi. Blok girişinde 20 numaralı daireye ait zilin üzerinde herhangi bir isim yazmamasına karşın, VATAN'ın yaptığı inceleme Dağcıoğlu'nun halen bu dairede oturduğunu ortaya çıkardı.

19 Şubat'ta gerçekleştirilecek satışlarla ilgili hizmet veren TOKİ Satış Ofisi yetkilileri de bunu doğrulayarak, "Milletvekilimiz bu daireyi satın almadı. Geçici olarak oturuyor. Yakında çıkacak" dediler. TOKİ satış yetkilileri, "Milletvekili satın almadığı bir dairede nasıl oturuyor" sorusunu ise, "Onu biz bilemeyiz. Sanırız kendisine geçici olarak tahsis edildi" diye yanıtladılar.

Açık artırmada
TOKİ'nin kamuoyuna ilan ettiği Bilkent 3 projesi açık artırma listesinde 24 konut var. Satış duyurusuna göre açık artırmaya katılmak isteyenlerin 5-17 Şubat 2004 tarihleri arasında TC. Ziraat Bankası AŞ'nin yetkili şubelerine başvurarak nakit teminat yatırmaları gerekiyor. Dağcıoğlu'nun işgal ettiği dairenin teminat tutarı 25 milyar TL. Satışlar peşin ya da vadeli olarak yapılacak. Açık artırma sonucu oluşan bedelin peşin olarak ödenmesi halinde, bedel üzerinden yüzde 18 oranında indirim uygulanacak. Vadeli satışlarda yüzde 25 peşin, 96 ay vade uygulanacak.

Haberin Devamı