Gazete Vatan Logo

Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin öldürüldü!

Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin öldürüldü!

Terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin, Suriye'de öldürüldü.

ARACI HAVAYA UÇURULDU

Suriye'de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi, terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından Fehman Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğünü açıkladı.
AA muhabirine konuşan Hasekavi, terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in dün akşam 20.30'da Himo beldesinden Kamışlı'ya giderken hedef alındığını söyledi.
FEHMAN HÜSEYİN'İN KORUMALARI DA ÖLDÜ
Fehman Hüseyin ile aralarında korumalarının da olduğu araçtaki en az 8 kişinin öldüğünü belirten Hasekavi, Suriye ve Türkiye halkına "müjde" olarak nitelendirdiği bu operasyonun uzun süren takip sonrası gerçekleştiğini ifade etti.
Hasekavi, PKK terör örgütünün Suriye topraklarında işgalci olduğunu bildirerek, "Beşşar Esad rejiminin en büyük destekçilerinden biri olan PKK'nın bu üst düzey yöneticisine dönük gerçekleşen operasyonu Suriye şehitlerine, gazilerine ve Suriye zindanlarında işkence gören şerefli Suriye halkına armağan ediyoruz." dedi.
HPG'DEN AÇIKLAMA
Öte yandan Bahoz Erdal'ın Suriye'de öldürüldüğü haberlerinin duyulmasından sonra PKK'nın kolu HPG bir açıklama yaparak Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürülme haberlerinin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.
BAHOZ ERDAL KIRMIZI KATEGORİDE BULUNUYORDU
Suriye'de öldürülen terör örgütü PKK'nın elebaşılarından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin, İçişleri Bakanlığı ödül yönetmeliği kapsamında aranan teröristler listesindeki kırmızı kategoride yer alıyordu.
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 1969 yılında Suriye'de doğan Fehman Hüseyin, Şam'da tıp eğitimi aldı. 1990'lı yılların başında terör örgütüne katılan Hüseyin, terör örgütü içinde "Bahoz Erdal" ve "Doktor Bahoz" kod adını kullanıyordu. 2004-2009 yıllarında örgütün sözde askeri kanadı Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) başına geçen Fehman Hüseyin'in adı, Yüksekova Dağlıca taburu ile Yeşiltaş ve Şemdinli Aktütün karakollarına düzenlenen saldırıların talimatını veren kişi olarak kayıtlara geçmişti.
Terör örgütünün elebaşlarından Murat Karayılan ile Fehman Hüseyin arasında 2008 yılında yaşanan ve örgüt içinde karışıklığa neden olan kavganın ardından görevden alınacağını anlayan Fehman Hüseyin, Alman dağcıların kaçırılması emrini de vermişti.
Terörist elebaşı Abdulah Öcalan'ın talimatıyla PKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak 2002'de kurulan terör örgütü PYD yapılanması içinde de söz sahibi olan Fehman Hüseyin, İçişleri Bakanlığı ödül yönetmeliği kapsamında aranan teröristler listesinin yer aldığı kırmızı kategoride bulunuyordu.
Suriye'de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi, Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğünü açıklamıştı.
Hasekavi, AA muhabirine, Fehman Hüseyin'in dün akşam 20.30'da Himo beldesinden Kamışlı'ya giderken hedef alındığını belirtmişti. Hüseyin ile aralarında korumalarının da olduğu araçtaki en az 8 kişinin öldüğünü ifade edilmişti.
Başına 4 milyon lira konuldu
PKK’NIN elebaşılarından ‘Bahoz Erdal” kod adlı Fehman Hüseyin, İçişleri Bakanlığı ödül yönetmeliği kapsamında aranan teröristler listesinin yer aldığı kırmızı kategoride bulunuyordu. Asıl adı Fehman Hüseyin olan, ancak PKK örgütü içerisinde ‘Doktor Bahoz’ ve ‘Bahoz Erdal’ kod adını kullanan PKK’nın üst düzey Suriyeli komutanı 1969 yılında Suriye’de doğdu. 1988 yılında Suriye’nin Başkenti Şam’da Tıp eğitimini yarıda kesip PKK’ya katıldı. İmralı adasında tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının ardından PKK konsey üyeleri Murat Karayılan ve Cemil Bayık ile birlikte PKK örgütünün kontrolünü ele aldı. En çok arananlar kırmızı listesinde yer alan Fehman Hüseyin’in başına 4 milyon lira ödül konmuştu.
Üniversiteden arkadaş
SURİYE Devlet Başkanı Esad ile PKK’nın silahlı kanat yöneticilerinden Dr. Bahoz kod adlı Fehman Hüseyin’in üniversite yıllarından arkadaş olduğu ortaya çıkmıştı. Esad’ın, Şam Üniversitesi’nde göz hastalıkları üzerine eğitim alırken, Fehman Hüseyin’in de tıp fakültesinde öğrenci olduğu belirlenmişti. Esad 1988 yılında üniversiteden mezun olduğu sene, Fehman Hüseyin de aynı yıl üniversite eğitimini yarıda bırakıp PKK’ya katılmıştı.
Kanlı eylemlerdeki imza
FEHMAN Hüseyin 1992’de Şırnak kırsalında Cudi bölge sorumluluğu yaptı. 2004-2009 yıllarında örgütün sözde askeri kanadı Halk Savunma Güçleri’nin (HPG) başına geçen Fehman Hüseyin’in, Yüksekova Dağlıca taburu ile Yeşiltaş ve Şemdinli Aktütün karakollarına düzenlenen baskınların yanı sıra birçok kanlı eylemin planlamasını yapıp talimatını veren isim olarak öne çıktı. Emniyet kaynaklarına göre Bahoz Erdal örgütün özel ordusu olarak nitelenen, intihar eylemleri ve suikastları gerçekleştirmek üzere eğitilen Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) isimli birimin sorumluluğuna getirildi. Ankara Kızılay’da 13 Mart 2016’da iki canlı bombanın araç içinde kendini patlatmasıyla 36 kişinin can verdiği hain saldırının planlayıcısı olarak TAK’ın başındaydı. Alman dağcıların kaçırılması Terör örgütünün elebaşlarından Murat Karayılan ile Fehman Hüseyin arasında 2008 yılında yaşanan ve örgüt içinde karışıklığa neden olan kavganın ardından görevden alınacağını anlayan Fehman Hüseyin, Alman dağcıların kaçırılması emrini de vermişti.
Bahoz Erdal Kimdir?
Asıl adı Fehman Hüseyin olan Bahoz Erdal, 1969 yılında Suriye'de doğdu. Şam'da tıp eğitimi alan Bahoz Erdal, Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının ardından Murat Karayılan ve Cemil Bayıkla birlikte PKK'nın örgüt yapılanmalarının kontrolünü ele geçirdi. Bahoz Erdal, PKK'nın askeri kanadını yönetirken, Türkiye'deki birçok eylemin de emrini veren kişi olarak biliniyor.

Haberin Devamı