Gazete Vatan Logo

Bahçeli'den flaş açıklamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

- Devletin sanat ve sanatkarları koruyan bir anayasamız vardır. Ancak pratikte bu yasalara uyacak ne bir iktidar ne de bir hükümet anlayışı vardır. Kaybolan meslekleri ayağa kaldırabilmek için bu sektör içinde iş yapmaya çalışan insaları borçla ayakta tutmaya çalışmak nasıl bir düşüncenin ürünüdür. Tefeciler esnafımızın tepesindedir. Esnafımızı bankalara özellikle halkbankasına takmaya hükümetimiz takmıştır. Esnafımızın sattığı ürünün yerine yenisini koyamazken üst üste yığılan borç dağını nasıl eritecek , esnaflarımızın kıyıda köşede tuttuğu bir ayakkabı kutusu mu vardır? Başbakan ne yaptığını zannetmektedir?

- Yeni yatırımlardan bahsetmek söz konusuysa kredi kullanmak mantıklı olacaktır ancak iş yapamayan bir esnafın kredi çekmesi onu daha da körükleyecek derin bir maddi zararın koltuğuna oturtacaktır. 2014'te 330 larda seğirtirken bu sayının 2015'te 400'leri varacağını belirtmiştir. Esnaflarımız AVM'lerin hışmına uğramıştır. Artık sokak aralarındaki AVM'ler kapandı. Hayat şartları bunları gerektiriyor diyen Erdoğan'ın sesleri hala kulağıızı çınlatmaktadır. Esnafımızı beriye çektiğimizde tarihimiz anlatılmaz, gelecek anlamlandırılamaz. 2010 yılında bankalaa kırımızı kart çıkaran Erdoğan'a inanacak ve aldanacak kimse yoktur.

Haberin Devamı

-Esnaf ve zanaatkarlar adalete katkısı vardır.

-Bugün haklarında yolsuzluk iddiaları olan 4 eski bakan yargılanacaktır. MHP'nin tavrı ortadadır. AKP'li vekiller tarih önünde önemli bir sınav verecektir.

-Başbakan Davutoğlu unutamadığı bir anısını anlatmıştır.Çocukken yerde 50 lira bulmuş ve babasına götürmüştür. Davutoğlu’nun babası “şimdi git etraftaki dükkandakilere tek tek sor parasını düşüren var mı? Bulamazsan geri getir” demiş ve ona unutamayacağı bir ders vermiştir.
Davutoğlu bıyığı yeni terlediği zamanlarında faziletli bir davranış sergilenmiştir.
-Buna diyeceğimiz yoktur. Davutoğlu aynı hassasiyeti yolsuzluk 4 eski bakan hakkında niçin gösterememiştir. Erdoğan’dan filizlenen, güç devşiren aziz milletin vekillerini oyuncağa çevirmişlerdir. Haysiyetin kaybetmemiş AK Partili vekillerimiz inanıyorum ki bundan çok rahatsızlardır.

Haberin Devamı