Gazete Vatan Logo

‘Asker sevgilim hariç herkesi tutukladılar’

‘İzmir Askeri Casusluk Davası’nda 26 ay tutuklu kalan davanın en çok konuşulan sanığı Narin Korkmaz, hapiste ve tahliye sonrası yaşadığı zorlukları VATAN’a anlattı

‘Asker sevgilim hariç herkesi tutukladılar’

Narin Korkmaz, İzmir’de çoğunluğu askerlerin oluşturduğu 357 sanıklı ’Gizli bilgi ve belge bulundurma’ davasında örgüt yöneticisi olduğu iddiasıyla müebbet hapis istemiyle yargılanıp 786 gün tutuklu kaldı. Cezaevinde cinayet işleyen kadınlarla kaldığı için geceleri öldürülme korkusuyla rahat uyuyamadığını anlatan Korkmaz, geçmişini unutturmak için ismini değiştirmeye hazırlanıyor.

‘Yollarını değiştirdiler’

İnsanların kendisini tanımaması için ilk günlerde şapka ve gözlük takıp sokağa çıktığını belirten Korkmaz, şunları söyledi: “9 Mayıs 2012 tarihine kadar sıradan bir yaşantım vardı. Bir anda örgütün yöneticisi oldum. Şimdi Google’a girdiğimde, ismimi yazdığımda binlerce asılsız ithamlarla karşılaşıyorum. İnsanlar bunlarla beni yargılıyor. Denizli’ye üniversite kaydı için gittiğimde gerçekle karşılaştım. Arkadaşlarım benimle görüşmemek için beni görmezden gelip yollarını değiştirdiler. Zaten Türkiye’nin dört bir yanından tanımadığım insanlardan mektup gelmesine rağmen hiçbir arkadaşımdan o dönemde tek mektup alamamıştım.”

Haberin Devamı

Fransızca okuyor

“Beni tanıyan arkadaşlarım gözaltına alındığım gün benimle iletişimi kesti. Tahliye sonrası ise birileriyle tanışıp arkadaş oldum. Ancak ismimi öğrenip beni araştırdıklarında onlar da arkadaşlığını kesti. Bu nedenle geçmişimi unutturmak için ismimi değiştirmeye karar verdim. Avukatımla görüştüm, muhtemelen dava sonunda ismimi değiştirebileceğim. Tek amacım var, şimdi Fransızca öğretmenliği okuyorum. Tutuklandığımda Fransızcaa hazırlık sınıfındaydım. Bu sene birinci sınıftan başlayacağım. Zor olacak ama başarmaya mecburum” diye konuştu.

Kitap yazıyor

Gözaltına alındığı gün iki yıllık ilişkisinin de bittiğini söyleyen Korkmaz, yaşadıklarını anlatan bir kitap yazıyor. Kitapta gözaltına alındığı gün kendisini terk eden asker sevgilisini de anlatacağını belirten Korkmaz, “Kumpası bildiği halde iki yıl birlikte olduğum asker sevgilim beni bıraktı. Kendisiyle en son gözaltına alınmadan saatler önce gece yarısı telefonda konuşmuştuk.

O gece sınavlara hazırlanıyordum. Ertesi gün fuhuş çetesi lideri olarak alınınca beni bıraktı. Ben gözaltına alınınca benimle arkadaşlık kuran herkesi gözaltına aldılar. Bir çoğunu da tutukladılar ama eski erkek arkadaşımı gözaltına almadılar. Buna rağmen irtibatı kesmeyi seçti. Şimdi ilk günden beri başımdan geçen her şeyi anlatacağım bir kitap yazıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Öldürülme korkusu

Narin Korkmaz, cezaevinde cinayet davasından yatan kişilerle kaldığı için geceleri öldürülme korkusu yaşadığını anlattı: “Tutuklanıp cezaevine konulduğum ilk gün kimse yanıma yanaşmadı. Herkes suçlamaları baz alarak gizli belgeleri askerlerden toplayıp PKK’ya verdiğimi düşünerek bana vatan haini gibi bakıyordu. Cezaevinde çocuğunu öldürmüş anne ve eşini öldürmüş kadınlarla kaldım. Tutuklandığımda 22 yaşındaydım. İlk zamanlar vatan haini olduğumu düşündükleri için üzerime çok geliyorlardı. Her tartışmamızın gecesinde öldürülme korkusuyla uyuyamıyordum. Annelerini öldüren iki kız kardeş de bizim ordaydı. Tahliye sonrası ise ilk birkaç gün uyuyamadım. Hep uyuyup uyandığımda kendimi yeniden dört duvar arasında bulacağım psikolojisini uzun süre üzerimden atamadım.”

Haberin Devamı