Gazete Vatan Logo

Aşk Yeniden dizisine RTÜK Cezası!

Sevilen dizi Aşk Yeniden'e RTÜK cezası verildi. Rüyada bikini göstermesi nedeniyle Aşk Yeniden dizisi RTÜK cezası aldı. 'Rüyada bikini gösterme' sahnesinin ahlak yapısı ile oynadığı saptandı. Aşk Yeniden dizisi yeni sezonu başlayacak mı?sorusu muallak da kaldı..

Aşk Yeniden dizisine RTÜK Cezası!

Özge Özpirinççi ve Buğra Gürsoy'un başrol oynadığı Aşk Yeniden dizisi 'Rüyada bikini gösterme' sahnesinden dolayı RTÜK cezası aldı. Süreç Film'in yapımcılığını üstlendiği Aşk Yeniden dizisine 'rüyada bikini gösterme' bölümünden dolayı RTÜK, bu sahnenin gereğinden fazla uzun tutulduğu ve bu durumun genç bireylerin ahlak yapısını bozduğu saptadı.

En son 59. bölümü yayınlanan Aşk Yeniden dizisi, ceza aldığı rüya sahnesinin 2 dakikadan fazla ekranlarda gösterime sunulduğunu belirten RTÜK, çocuklara ve gençlere kötü örnek olduğunu belirtti. Ayrıca RTÜK ceza ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

'Yaklaşık 2 dakika boyunca Fatih'in rüya sahnesi ekrana getirilmiştir. Bu sahnede Fatih'in, beraberindeki çok sayıda bikinili bayanla havuzun içinde eğlendiği, sahnenin gereğinden fazla uzun tutulduğu, bunun yanısıra bikinili kadınların görüntülerinde cinsellik çağrıştıran vücut bölgelerine odaklanarak çoğu zaman zoomlama tekniği işle yakın çekim olarak gösterildiği görülmektedir.'

RTÜK Rüya Tabiri ile ilgili de şu eklemeleri yaptı;

Haberin Devamı

“Bu yayının çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimleri açısından sakıncalı sonuçlar doğurabileceği düşünülmektedir. Medya hizmet sağlayıcı kuruluşun bu yayını ekrana getirirken yayın saatini dikkate almadığı, gereken özeni göstermediği de düşünülmektedir. Son dönemlerde gerek dizilerde gerek diğer yayınlarda kullanılan bir yöntem, dikkatlerden kaçmamaktadır. Kadınlara bu yapımlarda reva görülen ‘cinsel obje’ yaklaşımın kabul edilmesi mümkün olmayan bir yaklaşımdır” dedi.