Gazete Vatan Logo

Armageddon nedir? Armageddon Savaşı ne zaman, nerede olacak?

SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, Mars'la ilgili çalışmalar hakkında bilgi verirken Musk, Mars'a gitmek zorunda olduklarını çünkü kıyamet öncesi yaşanması beklenen nükleer savaşa yönelik tehdidin devam ettiğini söyledi. Nükleer Armageddon olarak adlandırılan bu olay, kıyametten önce nükleer savaş anlamı taşıyor. Söz konusu açıklamanın ardından Armageddon nedir? Armageddon Savaşı ne zaman, nerede olacak? Armageddon Savaşı nedir, ne demek? gibi sorulara da yanıt aranmaya başlandı.

Armageddon nedir? Armageddon Savaşı ne zaman, nerede olacak?

NASA ve SpaceX'in Mars'ta gerçekleştirdiği çalışmalar ve gelişmeler merakla takip ediliyor. SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk kıyamet öncesi yaşanması beklenen nükleer savaş nedeniyle Mars'ta yaşam koşullarının sağlanması gerektiği belirtti. Peki, Armageddon nedir? Armageddon Savaşı ne zaman, nerede olacak?

Independent Türkçe'nin haberine göre; iklim krizi, pandemiler ve insan medeniyetini tehdit eden diğer olgulardan söz eden Musk, bu risklerin azaltılması ihtiyacını vurguladı. Teknoloji milyarderine göre bu riskleri azaltmanın en önemli yolu, insanlığı çok gezegenli hale getirmek. Tesla'nın sürdürülebilir enerji hamlelerinde yol aldığını vurgulayan Musk, "Ne kadar hızlı o kadar iyi" diye ekledi: "Çünkü Dünya'da riskler her zaman var. O eski, tanıdık nükleer Armageddon hâlâ geçerli risklerden biri." 1998 yapımı bilimkurgu filmi Armageddon, insanlığı yok edebilecek güçte bir göktaşı felaketini konu ediyor. Bu nedenle filmin adı, genellikle yok oluş ihtimalini anmak için kullanılıyor.

ARMAGEDDON NEDİR, NE DEMEK?

Haberin Devamı

Armageddon; sözcük olarak İbranice de "Megiddo Dağı" anlamına gelmektedir. Dini kaynaklara göre Dünya'nın sonuna doğru olacak olan son savaştır. Kimilerine göreyse büyük bir nükleer savaştır. Kıyamet öncesi yaşanacak olan bu büyük savaş, Mesih ile Deccal arasında olacaktır.

ARMAGEDON SAVAŞI NE ZAMAN ÇIKACAK?

İsa Mesih Armagedon savaşıyla doruğa ulaşacak ‘büyük sıkıntıdan’ söz ederken şöyle dedi: “O gün ve saat konusunda kimse bir şey bilmez ... yalnızca Baba bilir” (Matta 24:21, 36). Bununla birlikte, Kutsal Kitap Armagedon’un İsa’nın hazır bulunuşu sırasında gerçekleşeceğini gösterir ve bu dönem 1914’te başlamıştır (Matta 24:37-39).

ARMAGEDDON SAVAŞI KİMLER ARASINDA OLACAK?

Dini açıdan öne çıkan bilgiye göre Armageddon savaşı, Yahudiler ve evanjelikler bir yanda, diğer insanlar öteki tarafta karşılıklı yapılacak bir savaştır. Bu savaş neticesinde Yahudiler ve evanjelikler kazanarak dünyaya hakim olacaktır. Hem tarihi hem de dini açıdan öne çıkan anlamı ile beraber bilinen en önemli kıyamet alametleri içerisinde yer alır. Çok defa benzetme üzerinden de bu kelime filmlerde kullanılmıştır.

Haberin Devamı