Gazete Vatan Logo

Araç Sorgulama Ve Araç Muayene Randevusu Alma

Araç sorgulama ile araç muayene randevusu nasıl alınır? Araç muayene randevusu için hangi işlemleri yapmanız gerekir? Araç sorgulamaile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Trafiğe çıkan araçlar için getirilen düzenlemeler arasında araçların muayene olması da bulunmaktadır.Araçların belli dönemlerde yaptırması gereken muayene işlemleri sonrasında trafiğe çıkmasına onay verilmektedir. Muayenesi gecikmiş olan ve ya muayeneden geçememiş olan araçların trafiğe çıkması yasak olduğu gibi bu şekilde davranan araç sürücülerine cezai işlemler uygulanmaktadır. Bu nedenle hem kişilerin güvenliği için hem de ceza almamak için muayene işlemlerinin zamanında yapılması gerekmektedir.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ HASAR SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ MUAYENE RANDEVUSU İÇİN TIKLAYINIZ

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINZ

Türkiye’de muayene işlemleri TÜVTÜRK tarafından yürütülmektedir. Devlet tarafından yetkilendirilmiş bir kurum olan TÜVTÜRK dışında herhangi bir şekilde araçların resmi bir şekilde muayene edilebilmesi mümkün değildir. Tüm ülke genelindeki merkezi istasyonları ile birlikte hizmet veren ve araç muayene işlemlerini yürüten TÜVTÜRK üzerinden hizmet almak için randevu alınması gerekmektedir. İstasyonlara yoğunluk olduğu için araç sorgulama ve araç muayene randevusu işlemlerini yapmanız ve uygun olduğunuz bir tarih ve saat için kurum üzerinden randevu almanız gerekir. Böylece aracınızın muayene işlemlerini aldığınız randevu gününde gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Araç sorgulama işlemleri için internet üzerinden yardım alabilirsiniz. Yapacağınızaraç muayene randevusu ile birlikte, online olarak alacağınız hizmet ile kısa süre içerisinde randevu alma işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Araç muayene randevusu alma işlemlerinizi hallettikten sonra yapmanız gereken tek şey, randevu saatinde, ilgili istasyona gitmektir. Böylece beklemenize gerek kalmadan direk aracınız ile ilgili işlemler başlatılacaktır.

Yapılan işlemlerde aracınızda herhangi bir sorun tespit edilmez ise aracınızın muayenesi geçer not alarak, diğer muayene tarihine kadar sorunsuz bir şekilde aracı kullanmanıza izin verilecektir. Fakat eğer aracınıza bir sorun tespit edilirse ya da aracınızda trafik cezası bulunuyorsa muayeneden geçmeniz mümkün olmayacaktır. Bu tür bir durum yaşandığında, sorunu gidermeniz ve ardından tekrar randevu işlemlerini gerçekleştirerek bir kez daha randevu almanız gerecektir. Randevu işlemleri için TÜVTÜRK sitesindeki araç muayene randevusu bağlantılarını takip etmeniz yeterli olacaktır.

Haberin Devamı