Gazete Vatan Logo

Araç Sorgulama İle Araç Muayene Randevusu Alma Ve Plaka Borç Sorgulama

Araç sorgulama yaparak araç muayene randevusu alma ve araç plaka borç sorgulama işlemleri online yapılabilmektedir. Araç sorgulama ve araç muayene randevusu alma detayları yazımızda.

Araç muayene işlemleri Türkiye’de TÜVTÜRK tarafından yapılmaktadır. Bu nedenle araç muayene randevusu gibi işlemlerinizi TÜVTÜRK üzerinden yürütmeniz gerekmektedir. Muayene işlemlerinin tek bir kurum tarafından yapılması nedeniyle yoğunluk oldukça fazladır. Yoğunluğun fazla olması nedeniyle araç muayenesi yaptırmak isteyenlerin ilk olarak araç sorgulama yaparak araç borcu kontrolü yapıp araç muayene randevusu alması gerekmektedir. Alacağınız araç muayene randevusu sonrasında aracınızın randevu tarihinde muayene işlemleri yapılacak ve aracınızı güvenli bir şekilde kullanmaya devam edebileceksiniz.

ARAÇ SORGULAMA

ARAÇ MUAYENE RANDEVU

ARAÇ MUAYENE CEZASI SORGULAMA

ARAÇ BORÇ SORGULAMA

Araç muayene randevu işlemleri için online olarak işlem yapabilir ve randevunuzu alabilirsiniz. Eğer araç muayene randevusu aldıktan sonramuayeneye gidemeyecekseniz araç muayene randevusu iptal işlemlerini yapmanız gerekir.

Araç Muayene Randevusu Cezaları

Araç borç sorgulama ile aracınızın herhangi bir borcu olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama hizmetleriyle araç borç sorgulama hizmetinden yararlanabilirsiniz. Araç muayene randevusu almadan önce, araç muayene cezanız hakkında bilgi alabilirsiniz. Araç muayene randevusu almayan ve araç muayenesine girmeyen kişiler gecikme cezası ödemek zorundadır. Bu nedenle de online olarak yapacağınızsorgulama sonrasında ne kadar ceza ödeyeceğinizi de öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

TÜVTÜRK üzerinden yapacağınız işlemlerde sorunsuz bir şekilde araç muayene yaptırmak için aracınız üzerinde herhangi bir cezanın olmaması gerekmektedir. Ayrıcaaracınızın egzoz muayenesinin de yapılmış olması gerekmektedir. Aksi halde aracınızda herhangi bir sorun olmamış da olsa muayene işlemleri yapılmayacak ve ilk olarak kişilerin bu işlemlerini yapması gerekecektir. Ceza ve egzoz işlemleri yapmanızın ardından aracınızın muayene işlemleri TÜVTÜRK istasyonlarında yapılmaya başlanacaktır. İstasyonlarda uzmanlar tarafından yapılacak olanmuayene işlemlerinin ardından araç hakkında detaylı bir rapor hazırlanmaktadır.

Haberin Devamı

Raporda aracın herhangi bir sorunu olup olmadığı ve trafiğe çıkmasında bir sakıncanın olup olmadığı belirtilmektedir. Bu bakımdan eğer aracınızın trafiğe çıkmasında herhangi bir sorun varsa raporda belirtilerek aracın muayeneden geçmesi engellenmektedir. Bu tür durumlarda ise araç sahiplerinin araçlarında yaşanan ilgili arızayı gidermesi gerekmektedir. Ardından tekrar muayene işlemleri tekrarlanacak ve araç kontrol edilecektir. Böylece muayene tamamlanmaktadır.