Gazete Vatan Logo

Araç Hasar Sorgulama İle Tramer Kaydı Bilgisi Öğrenebilirsiniz

Araçlar hasar sorgulama servisinden tramer kaydı bilgisi SMS olarak öğrenilebilmektedir. Sigorta bilgi merkezi mesaj servisinden araç hasar kaydı sorgulamalarınız telefonunuza gönderilmektedir.

Araç Hasar Sorgulama İle Tramer Kaydı Bilgisi Öğrenebilirsiniz

Araçların kaza gibi durumlarda raporları resmiyete dökülerek kayıt altına alınmakta. Kayıt altına alınan belgeler sayesinde daha sonraki dönemlerde araç için araç hasar kaydı sorgulama yapılarak ilgili kaza bilgileri öğrenilebilmektedir. tramer kaydı sorgulama özellikle ikinci el araçlar için tercih edilen ve araç satın alacak kişilerin araçların geçmişi hakkında bilgi almak için yaptığı bir işlemdir. tramer kaydı sorgulama tüm araçlar için yapılabileceği gibi ücretli bir uygulamadır.

ARAÇ BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ HASAR SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINI


ARAÇ MUAYENE RANDEVU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Tramer Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Araç hasar sorgulama işlemlerinde Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin SMS servisinden yararlanmanız gerekmektedir. SMS servisinde vatandaşların 5664’e araç plakasını yazarak göndermesi gerekmektedir. Böylecetramer kaydı sorgulama yapılarak bilgi alınabilmektedir. Araç ile ilgili kayıtlı ne kadar kaza varsa, sistem tarafından vatandaşlara mesaj yolu ile ulaştırılacaktır. İlgilihizmet 4 TL ile ücretlendirilmektedir ve ücretlendirme cep telefonlarının hatları üzerinden yapılmaktadır. Bu nedenle özellikle ön ödemeli bir hatta sahip olan vatandaşların tramer kaydı sorgulama için gerekli limite sahip olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Araç hasar kaydı sorgulama yaptıktan sonra cep telefonlarına gelecek olan bilgilendirme mesajında, aracın hangi tarihlerde kaza yaptığı, yapılan kaza sonucunda araçta ne kadarlık bir masrafın meydana geldiği yer almaktadır. Böylece sadece aracın kaza yapıp yapmadığı değil, yapılan kazaların tüm detayları da tramer kaydı sorgulama aracılığı ile öğrenilebilmektedir. Bu açıdan sunulan hizmet oldukça yararlıdır.

Araç hasar sorgulama olarak da bilinen hizmet için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi dışında yetkili olan bir kurum olmadığı için doğru ve kesin bilgileri almak için merkezin hizmetlerinden yararlanılması gerekmektedir. Ayrıca sadece hasar bilgisi için değil, araçta değişen parça bilgisine kadar araçlar için tüm bilgilere SMS servisi hizmetlerinden ulaşabilirsiniz. Bu açıdan büyük bir kolaylık sizleri beklemektedir.

Haberin Devamı