Gazete Vatan Logo

Annelik izni yok!

Kadın vekillerin hamile kalacağı düşünülmemiş

AK Partili Pelin Gündeş Bakır’ın durumu, Meclis’in kadın vekillere annelik izni vermeyi unuttuğunu ortaya koydu. Bakır: “Meclis’teki iç tüzükte bir değişiklik yapılabilir”

Üçüncü çocuğuna hamile olan AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, TBMM’de kadın milletvekillerinin annelik izni olmadığına dikkat çekti.

Kayseri’de, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve diğer milletvekili arkadaşlarıyla bayram boyunca sivil toplum örgütlerinin bayram ziyaretine katılan AK Partili Bakır, milletvekillerinin, memurlar gibi annelik izni olmadığını belirtti.

İç tüzükte değişiklik yapılabileceğini anlatan Gündeş Bakır, şöyle konuştu:

Annelik izni yok

“TBMM İç tüzüğünde kadın milletvekillerinin hamile kalacağı düşünülmediği için onlara annelik izni yok. Memurlar gibi izin yapamıyoruz. Gerçi beni çok etkilemiyor, izin olsa da çalışacaktım 9 ayın sonuna kadar. Ama, herkes benim gibi dayanıklı olmayabilir. Hamileliğini zor geçiren kadınlar var, onlar için Meclis’teki iç tüzükte bir değişiklik yapılabilir. Hamilelik sürecim sorunsuz ilerliyor. Her türlü çalışmamızı yapıyoruz. Zorluk çekmedim. Hiçbir çalışmamızı aksatmadık, ilçelere bile gittim bu süreçte. İftara gidip sahur saatlerinde Kayseri’ye döndüğümüz zamanlar oldu. Ama zorluk çekmedim, sadece beslenmeme daha fazla dikkat ediyorum.”

‘En az üç çocuk şart’

BAKIR, kadınlar çalışma yaşamında olmalarına rağmen çocuk sahibi de olmak istediklerini dile getirdi. Bakır, “Parti olarak da çok çocuk politikasını destekliyoruz. Çünkü aile başına 2.1 çocuk düştüğü zaman nüfus sabitleniyor. Kayseri’de yapılan araştırmalar, hane başına 1.8 çocuk düştüğünü gösteriyor. Onun için en az 3 çocuk olması bence şart” diye konuştu.

Haberin Devamı