Gazete Vatan Logo

Hazırlık Komisyonu, CHP'li Başarır ve İYİ Parti'li Türkkan'dan savunma istedi

TBMM Hazırlık Komisyonu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Mersin Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin yazılı savunmalarını vermek üzere tebligat gönderdi. Komisyon, iki milletvekiline yazılı savunma için 24 Ocak, sözlü savunma için 25 Ocak tarihine kadar süre verdi.

Hazırlık Komisyonu, CHP'li Başarır ve İYİ Parti'li Türkkan'dan savunma istedi

TBMM Hazırlık Komisyonu, geçici başkan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç başkanlığında, CHP'li Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti'li Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin süreci görüşmek üzere ilk toplantısını yaptı. Muhalefet üyeleri CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ve HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, toplantıya katılmadı. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ve Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda komisyon başkanlığı için seçim yapıldı. Başkanlığa, Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya seçildi.

Basını kapalı toplantının ardından açıklamada bulunan Komisyon Başkanı Özkaya, her iki milletvekilinin yazılı ve sözlü savunmaları için karar alındığını, bugün tebligatlarının gönderileceğini belirterek "Yeni toplantının 25 Ocak saat 10.00'da yapılmasına karar verdik ve o süreçte de Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın yazılı savunmalarını istedik. Yazılı savunmalarını 24 Ocak günü komisyonumuza iletmelerini, 25 Ocak saat 10.00'dan itibaren de sözlü savunma yapabileceklerini, sözlü savunmaya kendileri veya bir başka milletvekiline görev verebileceklerine dair karar aldık" dedi.

Haberin Devamı