Gazete Vatan Logo

AK Parti'de flaş değişiklik!

AK Parti 24 Mart'ta yapılacak olan 7. Büyük Olağan Kongre'ye hazırlanırken, bugün yapılacak AK Parti Kadın Kolları Kongresi'nde önemli bir değişiklik yaşanacak. 6 yıldır Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten AK Parti Ankara milletvekili Lütfiye Selva Çam'ın yerine AK Parti Düzce milletvekili Ayşe Keşir getirilecek.

AK Parti'de flaş değişiklik!

Kongrenin yapılacağı Ankara Spor Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen ve bugün görevi Ayşe Keşir'e devredecek olan Lütfiye Selva Çam, "5 Aralık 2015 tarihinde kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği gün almış olduğum görevi 6 yıl sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi çok anlamlı bir günde Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle adayımız olan Sayın Ayşe Keşir'e yarın (bugün) kendi yönetimiyle birlikte devredeceğim. Çok görkemli salonda maske, mesafe temizlik kurallarına uymak suretiyle kongremizi gerçekleştireceğiz" dedi.

Kadın Kollarının geçen yıl Mart ayında başlayan kongre sürecinin bugün tamamlanacağını belirten Çam, "922 ilçemizde, 81 ilimizde yenilenme tazelenme tecrübe ile genç arkadaşlarımızın birleşmesi suretiyle güzel kadrolar oluşturduk.

Ham MKYK hem MYK üyelerimizin çok büyük emekleri var. Canla başla, eşlerinden evlerinden fedakarlık etmek suretiyle il ve ilçelerimizde bu süreci tamamladık. İlçelerde yüzde 70'ün üzerinde 81 ilde ise yüzde 60'a yakın bir değişim oldu. AK Parti'nin en önemli özelliği değişime açık olması ve görev değişimini, bayrak yarışını çok rahat şekilde kendilerinden sonra gelen ekiplere devrediyor olması" diye konuştu. Çam, "Liderimiz Cumhurbaşkanımızı arkasında güçlü kadın kollarının sesini daha fazla duyacaksınız. Genel Merkez'de 8 yıl Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı, 6 yıl Kadın Kolları Başkanlığı yapmış biri olarak her zaman partimin neferi olmaya devam edeceğim. Ankara milletvekili olarak hizmetlerime devam edeceğim" dedi. (Sabah)

Haberin Devamı