Gazete Vatan Logo

Aile katliamında yasak aşk iddiası!

Bağcılar önceki gece korkunç bir katliamla sarsıldı

Aile katliamında yasak aşk iddiası!

36 yaşındaki Engin Sargık; 7 çocuğu, eşi ve erkek kardeşini başlarından vurduktan sonra bir kurşun da kendi kafasına sıktı. Cinnet geçiren adamın, karısıyla erkek kardeşi arasında aşk ilişkisi olduğundan şüphelendiği iddia edildi

İstanbul’un Bağcılar ilçesi Barbaros Mahallesi 6/3 Sokak’taki Ümit Apartmanı’nda önceki gece 23.30 sıralarında yaşanan, 5’i çocuk 6 kişinin yaşamını yitirdiği katliam, kan dondurdu. Polisin yaptığı araştırmalar ve emniyette alınan ifadeler doğrultusunda detayları gün yüzüne çıkan kanlı olay, adım adım şöyle gelişti: Sargık ailesi 2 yıl önce Batman’da işlerinin kötüye gitmesiyle İstanbul’a göç kararı aldı. Hayvancılık yaparken 350 bin TL borçlandığı iddia edilen Engin Sargık, ailesiyle geldiği İstanbul’da bir yakınlarının tekstil atölyesinde makineci olarak çalışmaya başladı. Komşularının ifadesine göre, hiçbir sorunları olmayan ve çevredekilerle iyi ilişkiler içinde olan aile üç ay önce kömür sobası yaktıkları evlerinden üst sokakta doğalgazlı yeni evlerine taşındı.

Aile katliamında yasak aşk iddiası

Telefon kayıtları yaktı

Yaklaşık iki ay önce Bayram Sargık, ağabeyine anne babasıyla anlaşamadığını belirterek kendileriyle yaşamak istediğini söyledi. Bu teklifi kabul eden Ergin Sargık, iddiaya göre bir süre sonra kardeşiyle eşinin arasında yasak bir ilişkiden şüphelendi. Hatta bu şüphesini amcası ve bir kardeşiyle paylaştı. Şüphesinin yersiz olduğunu söyleyen yakınları genç adamı ikna etmeye çalıştı. Sargık’ın üç gün önce de kardeşinin telefon dökümlerinden eşiyle sık sık görüştüğünü gördüğü öne sürüldü.

Son yemeği yediler

Katliamın yaşandığı akşam ise eniştesi ve amcalarını evinde misafir eden Engin Sargık ve ailesi hep birlikte yemek yediler. İddiaya göre Engin Sargık, akrabalarını yolcu ederken amcasına yine şüphelerinden bahsetti amcası da yine şüphelerinde yanıldığını böyle bir şey olmasının imkansız olduğunu söyledi. Sargık ailesinin misafirlerinin evden ayrılmasından yaklaşık bir saat sonra ise korkunç olay yaşandı.

‘Hepsini öldürdüm!’

Eşi ve kardeşiyle tartıştıktan sonra cinnet getiren Engin Sargık, ruhsatsız tabancasıyla eşi ve kardeşinin başlarına ateş ettikten sonra odalarında uyuyan ve gürültüyü duyarak uyanan çocuklarının başlarına ateş etti. Engin Sargık, saat 23.30 sıralarında abisini ve amcasının oğlunu aradı. “Kardeşimi ve çocuklarımın hepsini öldürdüm, şimdi de kendimi öldüreceğim” dediği iddia edilen Engin Sargık ardından kendi başına bir el ateş etti.

Korkunç manzara

Silah sesleri üzerine eve gelen komşuları ve yakınları korkunç manzarayla karşılaştı. İhbar üzerine eve gelen polis ve sağlık görevlileri babalarının açtığı ateş sonucu çocukları Suzan (18), Sevda (15) ve Salih Sargık (17) ile kardeşi Bayram Sargık’ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Gülcan Sargık (14) ile Abidin Sargık (5), tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ercan (9) ve Erhan Sargık (8) ise ağır yaralı. Doktorlar çocukların durumunun ciddiyetini koruduğunu açıkladı.

İki şarjörü boşaltmış

Polisin olay sonrası yaptığı incelemede, evde ruhsatsız 7.65 çapında Çek yapımı Visor marka bir tabanca ile 2 boş şarjör bulundu. Ayrıca yapılan incelemelerde 20 adet boş kovan bulundu.

Çocuklar kaçamadı

Engin Sargık’ın kardeşini salonda, çocuklardan birini balkonda, diğerini de saklanmaya çalıştığı banyoda öldürüldüğü öğrenildi.

Her odada ceset vardı

6 üyesi hayatını kaybeden Sargık ailesinin akrabaları ve komşuları şoka girdi. İş arkadaşı Engin Sargık’ın bir gün önce işten atıldığını söylerken, asabi bir yapısı olduğunu anlatan komşuları, “Ama kimseye bir zararı yoktu” dedi...

İŞTEN ATILMIŞTI: Cinnet geçirerek kardeşini ve çocuklarını katleden Engin Sargık’ın bir iş arkadaşı pazartesi günü öğle yemeğinden geç geldiği gerekçesi ile patronuyla atışıp işten çıkarıldığını iddia etti.

HİÇ KAVGALARINI DUYMADIK: Barbaros Mahallesi Muhtarı Tuncay Fırat Cinayetin 23.30 sıralarında işlendiğini belirterek, “Yaşı küçük olan çocuklar yatıyormuş. Diğerleri ayaktaymış. Her odada cesetler vardı. Büyükten küçüğe ateş etmiş. Ben eve gittiğimde kardeşi olan Bayram Sargık’ı hastaneye götürmüşlerdi. Kendi halinde sessiz sakin ve barışık bir aileydi. Maddi sıkıntıları yoktu. 5 kişi çalışıyordu. Eşi ev kadınıydı. Kendisi, 3 çocuğu ve kardeşi tekstil işçisiydi. 3 çocuğu da okuyordu. Ancak Engin birkaç gün önce işten ayrılmıştı” dedi.

SİNİRLİYDİ AMA...: Sargık ailesinin eski ev sahibi Münevver Selçuk, Engin Sargık’ın sinirli ve asabi bir yapıya sahip olduğunu ancak kimseye de bir zarar vermediğini söyledi.

SESSİZ SAKİN BİR AİLEYDİ: Cinayetin işlendiği binanın girişindeki bakkal dükkanı işleten Ünal Karahan ise şunları söyledi: “Olaydan bir süre önce kızlarından biri çöp atmaya çıktı. Bir kavga, gürültü, sıkıntı yoktu. Kız da gayet normal görünüyordu. Sessiz sakin bir aileydi. Peşin alışveriş yaparlardı. Borçları yoktu.”

KİMSEYE BORCU YOKTU: Engin Sargık’ın arkadaşı İzzet Güzelgir ise “İyi bir insandı. Kimseye borcu harcı yoktu. Namazında niyazında biriydi” dedi.

EVDEN SAĞ ÇIKAN YOK Kİ ANLATSIN: Engin Sargık’ın amcasının oğlu Mehmet Sargık neler olduğunu anlamaya çalışırken hala şoktaydı: “Evde ne olup bittiğini bilmiyoruz. Evden sağ çıkan yok ki yaşananları anlatsın. Ben amcasının oğluyum ne olduğunu ne ben ne de komşuları biliyor.”

Haberin Devamı