Gazete Vatan Logo

Ahmet Algan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Rekabet Kurulu İkinci Başkanlığına Ahmet Algan atandı!

Rekabet Kurulu İkinci Başkanlığına Ahmet Algan atandı. Atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, Ahmet Algan kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Ahmet Algan’ın biyografisi!

Ahmet Algan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Rekabet Kurulu İkinci Başkanlığına Ahmet Algan atandı!

Rekabet Kurulu atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Rekabet Kurulu İkinci Başkanlığına Ahmet Algan atandı. Peki, Ahmet Algan kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Ahmet Algan’ın biyografisi!

AHMET ALGAN KİMDİR?

Osmaniye’de doğan Ahmet Algan, Ankara Atatürk Anadolu Lisesinden sonra 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, İşletme Bölümünden mezun olmuş, aynı üniversiteden 2006 yılında İşletme (MBA) yüksek lisans derecesini almıştır.

Meslek hayatına özel bir bankada müfettiş yardımcısı olarak başlamış, çeşitli kademelerde yöneticilik görevlerinin yanı sıra ABD Newyork’ta, American Express Bankası’nda çalışmış ve New York Üniversitesi’nde ekonomi ve finans alanlarında akademik çalışmalar yapmıştır. 2003 yılında T.C. Başbakanlık’ta ve sonrasında T.B.M.M AB Uyum Komisyonu’nda farklı görevlerde bulunmuş, 2007 yılında T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sermaye Piyasaları Daire Başkanlığına getirilmiş ve bu süreçte; Halkbank A.Ş. gibi özelleştirme kapsamındaki kuruluşlarının halka arz işlemlerinin yanı sıra pek çok şirketin Değer Tespit Komisyonları’nda yer almış ve Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de icra etmiştir. 2010-2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında, Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

Haberin Devamı

25 Temmuz 2018 tarih ve 30489 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2018/46 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Rekabet Kurulu üyeliğine, 25 Şubat 2022 tarih ve 31762 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2022/73 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Rekabet Kurulu İkinci Başkanlığına atanmıştır.

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi ünvanlarına da haiz olan Ahmet ALGAN, evli ve bir çocuk babasıdır.