Gazete Vatan Logo

ABD elçiliğine saldıracaklardı

ABD’nin Türkiye elçiliğini terör alarmı vererek 2 günlüğüne kapatma kararı alırken MİT ve Emniyet DEAŞ’a yönelik operasyonla saldırı hazırlığındaki teröristleri yakaladı

ABD elçiliğine saldıracaklardı

ABD, Ankara Büyükelçiliği’ni dün iki gün süreyle kapatma kararı aldı. Bu karar çerçevesinde vize başvurusu, pasaport yenileme ve noterlik hizmeti gibi rutin işlemler yapılmadı. ABD elçiliğinde verilen terör alarmının ardından Ankara Valiliği’nden şu açıklama yapıldı: İstihbarat birimlerimize, ABD kaynaklarından gelen, ABD Büyükelçiliği ve vatandaşlarının kaldığı yerlere yönelik terör eylemi yapılabileceğine ilişkin istihbari bilgiler üzerine, güvenlik önlemleri gözden geçirilmiş ve ilave tedbirler alınmıştır.

Bu gelişmeler sırasında Ankara ve Samsun’da dün operasyonlar düzenlendi. Başkent’te savcılığın talimatı ile terör örgütü DEAŞ’a yönelik başlatılan operasyonda 20 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerden 12’si yakalandı.

Yolda yakalandılar

DEAŞ’a yönelik Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şubeleri ile MİT’in birlikte yürüttüğü çalışma sonucu Samsun-Ankara karayolunda uygulama noktasında durdurulan bir otobüste ise Irak uyruklu Sohaıb Qusay Taha Al-D. ile Fernas Hüseyin A. gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Soruşturmayı genişleten ekipler zanlılarla bağlantılı oldukları tespit edilen Iraklı Omar Shibab Ahmed Al D. ve Azhar Abdulkadhim Salman Al B.’yi de merkez İlkadım ilçesindeki kaldıkları yerde gözaltına aldı. Operasyonda çeşitli dijital verilere de el konuldu. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne eylem hazırlığına ilişkin çalışmalar üzerine yürütüldüğü belirtilen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.