Gazete Vatan Logo

6 kişiyi alevlerin arasından aldı

İtfaiyeci Aslan’ın ellerinde yanıklar oluştu

Bir çocuğun hayatını kaybettiği 13 kişinin de dumandan etkilendiği yangında, itfaiye erinin 6 kişiyi alevlerin arasından kurtardığı ortaya çıktı. İtfaiye eri Aslan: Kendi kendime ne pahasına olursa olsun bu insanları kurtaracağım dedim.

Bağlar ilçesinde 5 yaşındaki 1 çocuğun öldüğü, 10’u çocuk 13 kişinin de dumandan etkilendiği yangında, itfaiye eri Ferdin Aslan’ın alevler arasından 6 kişiyi kurtardığı ortaya çıktı. Aslan, 14 aylık itfaiye eri olduğunu, yapılan ihbarla birlikte hemen olay yerine gittiklerini söyledi. Ulaştıklarında evde aşırı sıcak ve duman bulunduğunu belirten Aslan, olayı şöyle anlattı, ”İçeri girdiğimde haykırışları, çığlıkları, çocuk seslerini duydum. O seslerden dolayı kendi kendime ’ne pahasına olursa olsun bu insanları kurtaracağım’ dedim. Onu da yaptım. Vicdanen çok rahatım. 6 kişiyi kurtardım. Evdeki diğer ikisini de sonradan gelen arkadaşım kurtardı.

Ailemi bile düşünmeden...

Kurtardıklarım arasında çocuk ve yetişkin de vardı. En son çıkardığım çocuğu yoğun dumandan dolayı başta fark edemedim. Eğer yoğun duman olmasaydı, ilk başlarda onu çıkarmış olsaydım belki o da hayatta olurdu. Kurtardıklarım, yaşadıkları için çok mutluyum. Keşke diğer çocuğu da kurtarabilmiş olsaydım. İçeride hem yoğun duman vardı hem de alev. İçeri girdiğimde o insanları kurtarmaktan başka hiç bir şey aklıma gelmedi. Ne ailem ne ben. Sadece o insanları kurtarma düşüncesi vardı. İnsanları kurtarmanın derdine düştüm. Müdahale sırasında hararetten dolayı her iki elim de yandı. Ama iyiyim.”

Haberin Devamı