Gazete Vatan Logo

52 pilot diploma aldı, bröve taktı...

HAVA Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde eğitim alan ve uçuş eğitimlerini derece ile bitiren 52 pilota, diplomaları ile bröveleri dün İzmir Çiğli 2’nci Ana Jet Üssü’nde düzenlenen törenle verildi.

52 pilot diploma aldı, bröve taktı...

Törene katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yerli eğitim uçağı Hürkuş ile bu yıl sonunda pilot eğitimlerine başlanacağını belirtti. Oktay, “Aynı uçağımız silahlı olarak muharebelere bir yıl sonra katılacak, Hür jetimiz ise 2021’de pilotlarımızın hizmetinde olacak. Milli muharip uçak tasarımız hızla devam ediyor. 2023 hedefine kilitlendik. Hedefimiz milli ve yerli, 5’inci nesil savaş uçağımızı kullanma imkanını pilotlarımıza vermek” ifadelerini kullandı.

52 pilottan 41’i F-16’cı

Törende konuşma yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ise son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelenin süreceğini belirtti. Güler, “ Özellikle son dönemde bölücü terör örgütüne vurulan ağır darbede Hava Kuvvetleri’nde görev yapan kahraman arkadaşlarımın büyük emeği vardır” dedi. Konuşmaların ardından eğitimlerini başarı ile bitiren pilotlar brövelerini taktı. Pilotaj eğitimini tamamlayan 52 subaydan 41’i F-16’ya atandı.