Gazete Vatan Logo

4A ne zaman emekli olabilirim sorgulama ne demek?

Ne zaman emekli olabilirim uygulaması emekli olmadan emeklilik yaşını öğrenmek için kullanabilen bir uygulamadır. Sosyal Güvenlik Kurumlarının hepsi için geçerli bir uygulamadır. Devamı haberimizde.

4A ne zaman emekli olabilirim sorgulama ne demek?

Değişen ve gelişen dünya teknolojisi ile beraber yaşadığımız ülkemizde her geçtiğimiz gün yeni bir sistem hizmete sunulmaktadır. Sizlerin de bildiği üzere artık vatandaşlar olarak bizler kamu sektörüne dayalı olarak işlemlerimizi gerçekleştirirken çok zaman harcarız. En basitinden belli bir devlet kurumuna başvurduğumuzda karşılaşacak olduğumuz yüzlerce sorun ve problem bizleri bekler. Oldukça küçük bir işlemimizi yapmak için başvurduğumuz kurum ve kuruluşlarda bizler çeşitli zorluklarla karşılaşırız. Bunlardan ilki olarak işlemimizi yapmak için başvurduğumuz kurumlarda oluşan işlem sırası vatandaşlara çok zaman kaybettirir.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu alanlarda bekleyecek olduğumuz işlem sırası yüzünden diğer işlerimiz aksayabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için sizler de kamusal alandaki işlemlerinizi yapmak için oldukça zorluk çekersiniz. Öncelikle belirtmek gerekir ki sizler yapacak olduğunuz işleminizi artık online sistem üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bunun için sahip olmanız gereken tek şey internet sistemine erişimdir. Son dönemlerde gelişen internet teknolojisi ile beraber artık biz vatandaşlar da oldukça kolay bir şekilde işlemlerimizi yapabilmekteyizdir. Gelişen internet sistemi ile bizler yapılan çalışmalardan faydalanabiliriz. Bunun yanında hem daha hızlı bir şekilde hem de daha kolay bir biçimde sizler dilediğiniz işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Teknolojik gelişmelerin ışık tuttuğu yaşamımızda şimdi de sizlere bir hizmetten söz edeceğiz.

Haberin Devamı

Çalışan işinde gücünde olan biz vatandaşlar için hizmet veren üç sağlık sigortası kurumu vardır. İş yaşamımız boyunca karşılaştığımız pek çok sorunlara çözüm bulan bu kurumlar vatandaşlara çeşitli hizmetler sunmaktadır. Beklemediğimiz bir şekilde başımıza gelen kazalarda olsun, hastalıklarda olsun ortaya çıkan bazı sağlık masraflarımızı bu prim ödediğimiz kurumlar karşılar. Eczanelerde, hastanelerde olan ödememiz gereken tutarın belli bir kısmını bu sağlık sigortası kurumları ödediği için bizler maddi açıdan çok da zorluk çekmemiş oluruz.

Haberin Devamı

Her ay düzenli olarak ödediğimiz bu prim borçları sayesinde bu fırsatlardan yararlanabiliriz. Ayrıca belirtmemiz gerekir ki vatandaşlar olarak bizler bu prim borçlarını her ay düzenli olarak ödenmesi gereken kurumlara ödemeliyiz. Bunun içinde hiçbir ödememizi aksatmamız gereklidir. Aksi takdirde bizlere sunulan bu çeşitli fırsatlardan yararlanamayız. Bu sosyal sigorta kurumunun vatandaşlara yapmış olduğu bir başka bizlerin hem hastane hem de ilaç masraflarının belli bir kısmını karşılamaktadır. Bu da bizleri maddi açıdan biraz daha rahatlatır. Bu bizlere verilen hizmetin yanında bir de vatandaşlara emekli olabilme şansı verilir. Emekli olabilmek için de bu prim borcunu eksiksiz olarak ödemiş olmanız gerekir. Sizlerde emekli olabilmek için belli başlı bazı yerine getirmiş olmanız gerekmektedir. Bunlar şunlardır; prim gün sayısını doldurmak, belirli olan emeklilik yaşını beklemek gibi şartları yerine getirmeniz gerekir. Eğer sizlerde rahat bir emeklilik yaşamı geçirmek istiyorsanız bu prim ücretlerini ödemeniz gerekir. Emekli olabilmek isteyen vatandaşlar bunun için gerekli olan şartları yerine getirerek ve ne zaman emekli olabilirim uygulamasını kullanarak emeklilik hakkında pek çok detaylı bilgiye ulaşmış olurlar.

Haberin Devamı

İnternet sistemi üzerinden dijital platformda yapılan ne zaman emekli olabilir uygulaması vatandaşlar tarafından aktif bir biçimde kullanılmaktadır. Bu konu üzerinde bilgi sahibi olmak istiyorsanız yazımızı okuyarak en ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Sizlerin öncelikle yapması gereken bazı aşamalar vardır. Bunlardan biri olarak e-Devlet şifresi temin etmenizdir. Hemen sizler en yakınınızda bulunan bir postane şubesine başvurmalısınız. . Bu merkez PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile müracaat ederek sisteme girişinizi yapabilirsiniz. Orada bulunan ilgili görevliye e-Devlet şifresi almak istediğinizi belirtiniz. Sonrasında görevli memur kişi sizlere 2 TL ücret karşılığında e-Devlet şifrenizi verecektir.

Haberin Devamı

Böylece artık sizin de sisteme giriş yapabileceğiniz bir şifreniz olacaktır. Edinmiş olduğunuz bu e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numaranız ile sisteme girişinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. gerçekleştirin. E-Devlet ana sayfasından yer alan ‘’E-Hizmetler’’ bölümüne gelerek Ne Zaman Emekli Olurum, Erken Emeklilik başlığına tıklayınız. Sonrasında Sosyal Güvenlik Kurumunu bulunuz. Karşınıza açılan sayfayı doğru bir şekilde kendi bilgilerinizle doldurduktan sonra saniyeler içinde istediğiniz tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Çalışma hayatınız boyunca ne zaman emekli olacağınız sorusuna bu şekilde yanıt bulabilirsiniz. Üstelik bu işlemi gerçekleştirirken internet sistemini kullanacağınız için sizler hiç vakit kaybetmezsiniz. Her türlü ortamda ve her zaman internete bağlanarak emeklilik bilgilerinize kolayca ve de pratikçe ulaşabilirsiniz.