Gazete Vatan Logo

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Google’da Doodle oldu!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Google kutladı. Dünyaca ünlü arama motoru Google 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Doodle hazırladı. Doodle çizimi cumhuriyetin ilan edildiği ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası'nı resmediyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Google’da Doodle oldu!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Google Doodle hazırladı. Arama devi Google ulusal bayram olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı cumhuriyetin ilan edildiği ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası çizimiyle kutladı.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI İLK MECLİS BİNASIYLA KUTLANDI

Doodle açıklamasında Google şu ifadeleri kullandı:

“Bugünün Doodle’ı Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor. Doodle çizimi ise cumhuriyetin ilan edildiği ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası'nı resmediyor.

Tarihte 1923 yılında tam da bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhuriyeti resmi olarak ilan etti ve ülkenin bağımsızlık mücadelesine liderlik eden Mustafa Kemal Atatürk ilk cumhurbaşkanı olarak seçildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı her yıl yurt genelinde ve KKTC’de kutlanmakta olan milli bir bayramdır.  Bu özel günde devlet erkanı ve vatandaşlar Atatürk’ü anmak için Ankara’da Anıtkabir’i ziyaret ederek mozolesine çelenk bırakır. İnsanlar kutlamalar için caddelerde ve stadyumlarda toplanır, akşam ise geleneksel olarak fener alayları düzenlenir.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun Türkiye!”

DOODLE NEDİR?

Doodle günümüzde, arama motoru Google'ın ana sayfasında 'Google' yazan logosunun sanatsal ve dikkat çekici imaj çalışmalarına dönüşmesi anlamına geliyor. Doodle denildiğinde insanların aklına gelen şey dikkat çekici logolar oluyor.