Gazete Vatan Logo

2022 ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA: MSB e-devlet askerlik yeri sorgulama sayfası (Kasım 2022) Askerlik yerleri açıklandı mı?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kasım 2022 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile er statüsündeki yükümlülerin yoklama ve askerlik hizmeti tercihi ile celp tercihi ağustos ayında alınmıştı. MSB, seçim ve sınıflandırma sonuçlarının 28 Ekim tarihinde açıklanacağını duyurmuştu. Kasım 2022 celbinin açıklanıp açıklanmadığı merak ediliyor. Peki, Askerlik yerleri belli oldu mu? Kasım celbi açıklandı mı? Askerlik sınıflandırma sonucu ve e-Devlet askerlik yeri sorgulama!

2022 ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA: MSB e-devlet askerlik yeri sorgulama sayfası (Kasım 2022) Askerlik yerleri açıklandı mı?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile er statüsündeki yükümlülerin 2022 kasım celbini 28 Ekim tarihinde açıklanacağını daha önce duyurmuştu. Yedek subay, astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Kanunda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edilecek.

ASKERLİK YERLERİ BELLİ OLDU MU?

MSB’den yapılan açıklama şu şekilde:

Seçim ve sınıflandırma sonuçları 28 Ekim 2022 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacak. edek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Kanunda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dâhil) er statüsünde askere sevk edilecekler.”

ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA EKRANI!

ASKERLİK CELB DÖNEMLERİ 2022

Yedek subay/astsubay adayları ile erbaş/erlerin sevk tarihleri şu şekilde:

SEVK BELGESİ NE ZAMAN ALINACAK?

Haberin Devamı

Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecek.  

ASKERLİK YOL PARASI NEREYE YATAR?

Yükümlülere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği arası esas alınarak yol ve iaşe bedeli ödenecek. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alabilecekler. Yükümlüler, askerlik hizmetleri süresince kullanmak üzere banka kartları bulunmuyorsa herhangi bir banka şubesine başvururak hesap açtırabilecek ve banka kartı temin edebilecekler. Sevk belgesini almayanlar ile aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar bakaya işlemine tabi tutulacak.