Gazete Vatan Logo

2020 KPSS başvuruları başladı mı? KPSS başvuruları ne zaman? KPSS ne zaman yapılacak? İşte Güncel ÖSYM sınav takvimi

Corona virüs salgını nedeniyle ÖSYM tarafından yapılan sınavların başvuru tarihleri ve yapılacağı tarihler değişti. ÖSYM 9 sınavın tarihini geçtiğimiz günlerde güncellemişti. Corona virüs ile ilgili gelişmelerle birlikte KPSS'ye hazırlanan adaylar internette sıklıkla 2020 KPSS başvuruları ne zaman? KPSS ne zaman? sorularını aratıyor. İşte ÖSYM'nin KPSS ile ilgili açıklaması ve 2020 güncel sınav takvimi...

2020 KPSS başvuruları başladı mı? KPSS başvuruları ne zaman? KPSS ne zaman yapılacak? İşte Güncel ÖSYM sınav takvimi

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını ile ilgili Türkiye'de alınan önlemler çerçevesinde pek çok kurum ve kuruluş da bazı tedbirler almıştı. Bu kurumların başında ÖSYM geliyor. ÖSYM bulaş riskini azaltmak amacıyla ilk olarak sınav tarihleri ile ilgili güncelleme yapmıştı. Ancak adaylar başta KPSS olmak üzere hazırlandıkları sınavların başvuru tarihleri ve uygulanacağı tarihlerde değişiklik olup olmayacağı konusunda ÖSYM'den gelecek yeni açıklamaları dikkatle takip ediyor. Peki, 2020 KPSS başvuruları ne zaman? KPSS ne zaman? Sınav ne zaman yapılacak? Güncel ÖSYM takvimi değişti mi? İşte ÖSYM'nin 2020 KPSS başvuru ve sınav tarihi...

ÖSYM 2020 Sınav Takvimi güncellenerek "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden yayımlandı.

Açıklamada, "Koronavirüs pandemisi sürecinde devletimizin konuya ilişkin almış olduğu ve alacağı kararlar çerçevesinde kurumumuz tarafından yapılması planlanan sınavlarla ilgili adaylara ve kamuoyuna bilgilendirme yapılacak." ifadesi kullanıldı.

2020 KPSS NE ZAMAN YAPILACAK? İŞTE GÜNCEL KPSS SINAV TAKVİMİ

Haberin Devamı

Coronavirüs önlemleri kapsamında ÖSYM'nin 2020 sınav takvimi güncellendi. Buna göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 25-26 Temmuz'da gerçekleşecek olması nedeniyle, bu tarihte yapılması planlanan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Alan Bilgisi Testi 12-13 Eylül'de uygulanacak. KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları da 6 Eylül'de düzenlenecek. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Eylül'de gerçekleştirilecek.

KPSS, önlisans düzeyinde 25 Ekim'de, ortaöğretim düzeyinde de 22 Kasım'da yapılacak. KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) 27 Aralık'ta düzenlenecek.

KPSS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

ÖSYM sınav takvimine göre ileri bir tarihe ertelenen KPSS sınavlarının tarihleri güncellenirken sınav takviminde yer alan KPSS başvurularının ne zaman başlayacağı ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. ÖSYM'nin KPSS başvuruları ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.