Gazete Vatan Logo

16 kişi üniversiteyi kazandı!

'Haydi Kadınlar Okula' kampanyası, büyük başarıya ulaştı

Emine Erdoğan’ın himayesinde Ankara’nın bazı ilçelerinde başlatılan ‘Haydi Kadınlar Okula’ kampanyasında 16 kadın üniversiteyi kazandı, 2 bin 500 kadın ilkokul ve ortaokulu bitirdi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çeşitli sebeplerden ötürü eğitimlerini yarım bırakmış, bırakmak zorunda kalmış kadınlara yönelik başlatılan “Haydi Kadınlar Okula” kampanyası, büyük başarıya ulaştı. Projenin Başkent Ankara’nın bazı ilçelerinde hayata geçirilen pilot uygulaması sonucunda eğitimini yarım bırakan kadınlar, bakanlığın sağladığı maddi destekle “kaldıkları yerden” eğitimlerine yeniden başladı. Bu kapsamda Haziran itibariyle 35 kadın Mesleki Açık Öğretim Lisesi’nden mezun oldu. Bu kadınlardan 16’sı ise üniversiteye girmeye hak kazandı.

Kadınlar, gıda mühendisliğinden sosyal hizmetler bölümüne kadar tercih ettikleri alanlarda okumaya hak kazanırken, gençlere de fark attılar. 2 bin 500 kadın ilkokul ve ortaokulu bitirdi. Halen 148 kadın ise lise eğitimini sürdürüyor. Ankara bazında büyük başarı sağlayan proje, yakın zamanda 81 ilde Vali eşleri aracılığıyla uygulanmaya başladı.

81 ile yayılacak

Projenin pilot uygulamasının büyük başarı kazanması hem yüzleri güldürdü hem de Bakan Fatma Şahin’in talimatıyla 81 ilde hayata geçirilmesi için harekete geçildi. Gönül Elçisi projesinde yer alan vali eşleri aracılığıyla tüm illerde uygulanacak projeyle eğitimini yarım bırakan kadınlar, “kaldıkları yerden” okula dönecekler. Okula dönen kadınlara derslerinde başarılı olmaları için ek dersler verilecek, masrafları karşılanacak.

Çok sayıda ev kadınını istihdama katmayı, eğitimlerini tamamlatmayı hedefleyen proje, aynı zamanda ilkokul, orta okulu yarım bırakmış kadınları da yeniden ‘okullu’ yapacak. Proje eğitim düzeyi düşük ve ekonomik açıdan yetersiz koşullara sahip kadınların ve genç kızların mesleki açık öğretim liselerine yönlendirilmesini ve buralarda mesleki beceri kazanmalarını, istihdam edilmelerini öngörüyor. Kadınlara proje kapsamında mesleki eğitimin yanı sıra iletişim, ekip çalışması, pazarlama-satış gibi temel becerilerini artırıcı eğitimler de veriliyor.

Haberin Devamı