Gazete Vatan Logo

15 Temmuz resmi tatil mi, özel sektörde 15 Temmuz tatil mi, yarım gün mü? 15 Temmuz’da özel sektör çalışacak mı?

15 Temmuz resmi tatil mi, yarım gün mü, özel sektör 15 Temmuz çalışacak mı? Resmi tatiller takviminde 15 Temmuz'un yer alıp almadığı çalışanlar tarafından sorgulanıyor. 15 Temmuz'un tatil olması için görüşülen kanun, karara bağlanarak Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Peki, özel sektörde 15 Temmuz tatil mi, 15 Temmuz resmi tatil mi?

15 Temmuz resmi tatil mi, özel sektörde 15 Temmuz tatil mi, yarım gün mü? 15 Temmuz’da özel sektör çalışacak mı?

15 Temmuz resmi tatil mi? FETÖ'nün darbe girişimine karşı mücadelenin günü olan 15 Temmuz günü TBMM'de görüşülen kanun teklifi ile 2017 yılı itibariyle resmi tatil olarak kabul edildi. Resmi tatil olan 15 Temmuz'da kamu çalışanları izinli sayılacak. Özel sektör çalışanları 15 Temmuz’un kendileri için de tatil olup olmadığını sorgulamaya başladı.

15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ, ÖZEL SEKTÖR TATİL Mİ?

15 Temmuz sonrası TBMM’de alınan karar doğrultusunda 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının C bendi “ 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü tatilidir.”şeklinde değiştirilmiştir. Dolayısıyla 15 Temmuz resmi tatil günlerinden birisidir.

15 Temmuz bu sene cumartesi gününe denk geliyor. Cumartesi günleri kamu kurumları kapalı olması nedeniyle hizmet veremiyor. Özel sektör kapsamında yer alan bazı şirketler de zaten cumartesi günü kapalı olacak, açık olup hizmet vermeye devam eden özel sektör çalışanları cumartesi günü gün çalışacak ancak mesai alacak.

Haberin Devamı

RESMİ TATİL GÜNLERİ KAPALI OLAN YERLER

Resmi tatil günlerinde okullar, üniversiteler, eczaneler, bankalar, Borsa İstanbul, dövizciler, kuyumcular, sağlık ocakları, Aile Sağlığı Merkezleri, hastaneler kapalı oluyor. Resmi tatillerde nöbetçi eczaneler hizmet veriyor. Hastanelerin acil servisleri 7-24 açık olduğundan resmi tatillerde kapalı olmayacak.