Gazete Vatan Logo

1000 kişi mahsur!

Suriye’nin üçüncü büyük Kürt kenti Kobani’ye 10 kilometre mesafede olan IŞİD militanları 5 günde 60’tan fazla köy ve kasabayı ele geçirdi. Köylerde bin kişinin mahsur kaldığı belirtildi

Üç tarafından IŞİD militanlarınca çevrelenen Kobani’de aylardır elektrik ve su kesik. Haftalardır bölgede peşmerge ve PKK güçleriyle çatışan IŞİD’in son çatışmalarda 37 militan kaybettiği, Kürtlerin ise 27 kayıp verdiği belirtildi. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, IŞİD’in son 5 günde bölgede ele geçirdiği köy ve kasaba sayısının 60’ı aştığını duyurdu. Peşmergenin taktik olarak geri çekildiğini duyurduğu köylerde halen bine yakın sivilin mahsur kaldığı söyleniyor.

400 PKK’lı gitti

olarak PKK’ya mensup 400 kişinin Türkiye tarafından ağır silahlarla Kobani’ye ulaştığı açıklandı. Bu arada Kobani’nin doğusunda IŞİD’in eline geçen köylerde bulunan 300 kadar PKK ve örgütün Suriye kolu PYD mensubunun infaz edildiği öne sürüldü. PKK’nın silahlı kanadı YPG, bu haberi yalanladı ve IŞİD’le yaşanan çatışmalarda son 6 günde 27 militanının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Beş ülkeden silah geldi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada IŞİD saldırılarının sürdüğü Kobani’ye peşmerge gücü gönderildiği iddialarını yalanladı. Peşmerge güçlerinin Kobani’ye gitmek için hazır olduğu belirtilen açıklamada, Barzani’nin bu konudaki talimatının beklendiği ifade edildi. Bu arada Peşmerge Bakanlığı IŞİD ile mücadele için 5 ülkeden gönderilen silah ve mühimmatların Kürdistan bölgesine ulaştığını da açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre şu ana kadar 7 ülkenin peşmergeye silah yardımı yapmak için söz verdiği, 5 ülkeden gönderilen silahların ise kendilerine ulaştığı kaydedildi. Bu arada 32 peşmerge subayının da önümüzdeki günlerde Almanya’ya giderek gönderilen silahların kullanımı konusunda askeri eğitim alacağı ifade edildi.

Haberin Devamı