Samsunspor'da Yüksel Yıldırım depremi! Sadettin Saran'ı yazdı: Küfür edilince çıldırdım
SAMSUNSPOR HABERLERİ... Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, TFF'den gelen 2,8 milyon TL'lik para cezası ve 21 günlük hak mahrumiyetine sert tepki gösterdi. Yıldırım, Beşiktaş maçı sonrası tepki çeken "Eze eze yendik" sözlerine açıklık getirdi. Yıldırım'ın Sadettin Saran sözleri ve 'Küfür edilince çıldırdım' ifadesi gündem oldu.

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Beşiktaş galibiyetinin ardından sarf ettiği ve spor kamuoyunda geniş yankı uyandıran "Eze eze yendik" ifadelerine dair çarpıcı bir savunma yaptı.

Maç sonu açıklamalarının sertleşme nedenini insani bir tepki olarak nitelendiren Başkan Yıldırım, yaşadığı kırgınlığı şu sözlerle dile getirdi:
"Beşiktaş ile oynadığımız maçta aileme ve 101 yaşındaki anneme küfürler edildi. Benim annem yatalak, Allah uzun ömür versin. Aileme küfürler edilince o gün çılgına döndüm. O ruh haliyle maç sonu zaten neredeyse ezerek yendik dedim."

Kendisine yönelik "Robert" lakabının kullanılmasına da tepki gösteren Yıldırım, iş dünyasından Sadettin Saran üzerinden örnek verdi. Pasaportunda "Robert" isminin yazmadığını vurgulayan Yıldırım, "Robert, Amerika'da kullandığım bir isim, inkar etmiyorum. Ancak Sadettin Saran'ın her şeyinde 'Steven' yazıyor. Niye insanlar onun için bu ismi kullanmıyor da benimle uğraşıyor?" ifadelerini kullandı.

Uzun yıllar yurt dışında yaşaması nedeniyle düşünce sisteminin İngilizceye kaydığını belirten Yıldırım, dil konusundaki tartışmalı görüşlerini de paylaştı. Geçmişte bir gol için kullandığı "aptalca" kelimesinin yanlış anlaşıldığını savunan Yıldırım:"Yarı İngilizce, yarı Türkçe düşünüyorum. Türkçe karşılıklarını bulamayınca farklı kelime kullanıyorum. 'Saçma' demek istemiştim ama aklıma gelmedi. Türkçe, fakir bir dil olduğu için 'aptalca' dedim" diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.



