Montella varsa ben yokum dedi! Flaş istifa kararı, Hamit Altıntop yerine o terk etti
A Milli Takım'da son dakika gelişmeleri yaşanıyor. A Milli Takım'da teknik heyet tamamen değişiyor. Stefan Kuntz'un görevine son verilmesinin ardından bir istifa haberi daha geldi. Gözler yeni teknik adama çevrilirken TFF’nin Vincenzo Montella’yı açıklaması an meselesi. İtalyan çalıştırıcının da 2 Türk yardımcısı ile kısa sürede göreve başlaması bekleniyor. İşte detaylar...

A Milli Takım’da uzun süredir tartışılan teknik direktör Stefan Kuntz dönemi resmen sona erdi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki merkezinde başkan Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu ile bir araya gelen Alman çalıştırıcıya ayrılık kararı tebliğ edildi. Zirvenin ardından A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop ve yöneticilerle vedalaşan Kuntz kendisini bekleyen araçla TFF binasından ayrıldı.

Kuntz ile yapılan görüşmenin ardından Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesinden yaptığı şu açıklama ile kararı kamuoyu ile de paylaştı: “TFF Yönetim Kurulu, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yapmış olduğu değerlendirme toplantısının ardından Sayın Kuntz ile iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde yolların ayrılması konusunda mutabakata varmıştır. Sayın Stefan Kuntz’a, A Milli Futbol Takımımıza yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz.”

Bu gelişmelerin ardından gözler A Milli Takım’ın yeni teknik direktörünün kim olacağına çevrildi. Bu görev için Joachim Löw, Vincenzo Montella ile birlikte Abdullah Avcı’nın isimleri öne çıkarken TFF tercihini Montella’dan yana kullandı.
TFF Başkan Vekili, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt’ün İtalya’da görüştüğü Montella’yı ikna ettiği, Futbol Federasyonu’nun en kısa sürede İtalyan çalıştırıcının adını açıklayacağı öğrenildi. Adana Demirspor’un başındaki başarılı yönetimiyle dikkat çeken 49 yaşındaki çalıştırıcının A Milli Takım’da 2 Türk yardımcısı ile birlikte görev alacağı ifade edildi.

Teknik direktör Stefan Kuntz'un görevinden ayrılmasının ardından sürece dahli olduğu iddia edilen A Milli Takım'ın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, TRT Spor'dan Levent Özçelik'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Japonya ile oynanan hazırlık maçının ardından Stefan Kuntz,"Benim sorumluluk alanım oyuncular. Ben, oyuncularımdan bazı şeyleri beklerim. Oyuncular da A Milli Takım için %100'ünü verecek seviyeye gelmeli. Ben milli oyuncuydum, Almanya'da oynadım. Alman hocası olarak Türk Milli Takımı başında kenardaysam, bu maçları kazanmak için oradayım! Tüm teknik ekibimle beraber çok fazla efor harcıyoruz. Bizim tek hedefimiz Türk Milli Takımı'nı geliştirmek. Bunun için gururluyuz. En çok canımı acıtan konu, oyuncularım %100'ünü vermiyorsa, bu canımı acıtıyor. Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil." sözleriyle oyuncularını eleştirmişti..

A Milli Takım'ın kötü gidişatı sonrası Stefan Kuntz uzun süredir tartışılırken Alman hoca ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atılmış ve TFF eski yönetim kurulu üyesi Selim Soydan, "Kitabın ortasından konuşacağım. Hakan Çalhanoğlu, Kuntz'un gönderilmesi için iki kere yönetimle konuştu." ifadelerini kullanmıştı.

"HOCA KONUSUNDA GÖRÜŞÜMÜ ALDILAR"
Son Ermenistan maçının devamındaki süreçte Stefan Kuntz ile yollar ayrılırken gözler Hakan Çalhanoğlu'na çevrildi. Çalhanoğlu, "Milli takım futbolcularının 'Biz yerli hoca istiyoruz' diye bir beyanı yok. Hangi hoca gelirse onunla çalışırız. TFF yetkilileri, takım kaptanı olarak benim görüşümü aldılar hoca konusunda." ifadelerini kullandı. Çalhanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buraya gelen futbolcunun milli takımın nasıl oynadığını bilmesi lazım. Bir sistemimiz olması lazım. Benim pozisyonum artık farklı. 2 sezondur kulübümde 6 numara oynuyorum."

"BİR GENÇ MİLLİ TAKIM HOCASIYDI!"
Stefan Kuntz'la hiçbir sorunu olmadığını belirten yıldız futbolcu, "Benim Kuntz ile ilgili hiçbir sorunum yoktu. Hoca çok pozitif, çok güler yüzlü biriydi ama bir genç milli takım hocasıydı. Gençlerle daha iyi kontak kurabilirsiniz ama bazı futbolcular tarafından kabul görmeyebilir bu davranışlarınız. Yapılan bazı açıklamalar var. Bu açıklamalar tecrübeli bir teknik adam olsa yapılabilir miydi?" şeklinde konuştu.

Bir başka tartışma konusu ise Emre Mor'un milli takıma bilinçli şekilde alınmadığı yönündeki iddialar... Süreçte dahli olduğu iddia edilen Çalhanoğlu, Emre Mor'un menajerini dahi tanımadığını ifade etti.

Emre Mor'un milli takıma alınıp alınmamasıyla bir ilgisinin olmadığını kaydeden Hakan Çalhanoğlu, "Emre Mor ya da herhangi bir oyuncunun milli takıma alınıp alınmaması ile ilgili hiçbir alakam yok. Menajerini de tanımam, alakam yok. Milli takım tam bir kolej havası içinde." dedi.

Öte yandan A Milli Takım'da Stefan Kuntz'un yardımcılığını yapan Kenan Koçak, Alman çalıştırıcının görevine son verilmesinin ardından istifa etti.