Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Ve geri döndü, 3 gün sürecek, alarm seviyesine geçildi, çok kuvvetli...
Meteoroloji son dakika olarak duyurdu. Vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Meteoroloji'nin uyarılarının ardından pek çok bölgede başladı. MGM tarafından yayınlanan yeni rapora göre iller tek tek açıklandı. Çok kuvvetli olacak 3 gün boyunca devam edecek. İşte MGM son dakika uyarılarının detayları...
Meteoroloji'den kritik bir uyarı yapıldı. Geçtiğimiz günlerde özellikle İstanbul'da görülen lodos yeniden etkisini gösteriyor. Meteoroloji'den art arda son dakika uyarıları gelmeye devam ediyor.
METEOROLOJİ'DEN MARMARA İÇİN FIRTINA UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM); Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevreleri için fırtına uyarısı yaptı. Yetkililer, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve trafikteki aksamalara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada rüzgarın yarından itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Yalova çevreleri ile Kocaeli ve Sakarya'nın güney kesimlerinde, güney yönlerden fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceğinin tahmin edildiği bildirildi. Fırtınanın cumartesi günü sabah saatlerinde etkisini azaltması, akşam saatlerinden sonra tekrar kuvvetlenmesi ve pazar günü akşam saatlerine kadar ise etkili olmasının beklendiği belirtildi. Vatandaşların, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile trafikte aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
Meteoroloji Antalya için ‘kuvvetli fırtına’ uyarısı yaptı. Açıklamada, fırtınanın hızının yer yer 90 kilometreye kadar ulaşacağı ve pazar günü akşam saatlerine kadar etkili olacağının beklendiği belirtildi.
Meteoroloji 4.Bölge Müdürlüğü, geçen salı günü kuvvetli yağış ve rüzgarın etkili olduğu Antalya için yeni bir uyarı yaptı. Uyarıda, kentte yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli fırtına beklendiği kaydedildi. Fırtınanın hızının 50 ila 70 kilometre arasında, bazı yerlerde ise 90 kilometreye kadar ulaşmasının beklendiği belirtildi.Fırtınanın pazar akşam saatlerinden sonra etkisini yitirmesinin beklendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre rüzgarın, 10 Aralık Cuma öğle saatlerinden itibaren Antalya’da güney ve güneydoğu yönlerden fırtına (50-70 km), yüksek kesimlerde hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın cumartesi sabah saatlerinde etkisini azaltması, akşam saatlerinden sonra tekrar kuvvetlenmesi ve 12 Aralık Pazar günü akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Fırtınanın oluşturacağı ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olması gerekmektedir."Diğer yandan Bodrum-Kaş arasında bugün akşam saatlerinden itibaren denizlerde kuvvetli fırtına beklendiği, rüzgarın hızının 50 ila 75 kilometre arasında değişeceği bildirildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Bartın, Sinop ve Sivas çevreleri, Kastamonu'nun kuzey ve doğu kesimleri, Hatay'ın batı ilçeleri ile gece saatlerinden sonra Edirne çevreleri, İzmir'in güney ve batı ilçeleri, Aydın'ın kıyı kesimleri ve Muğla çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve batı kesimlerde pus, yer yer sis bekleniyor.
HAVA SICAKLIĞI:
Marmara, Ege ve Akdeniz'de 2-4 derece artacağı, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
RÜZGAR:
Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinden sonra Marmara ve Kuzey Ege'de güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km /saat) olarak esmesi bekleniyor.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:
Rüzgarın; gece saatlerinden sonra Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli(40-60 km /saat) olarak esmesi beklendiğinden soba ve baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Edirne çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
BURSA °C, 17°CParçalı ve çok bulutlu
EDİRNE °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı
İSTANBUL °C, 13°CParçalı ve çok bulutlu
KOCAELİ °C, 18°CParçalı ve çok bulutlu
EGE
Parçalı ve çok bulutlu,gece saatlerinden sonra İzmir'in güney ve batı ilçeleri, Aydın'ın batı kesimleri ve Muğla çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
A.KARAHİSAR °C, 11°CParçalı ve çok bulutlu
DENİZLİ °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu
İZMİR °C, 19°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra güney ve batı kesimleri sağanak yağışlı
MUĞLA °C, 12°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı
AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Hatay'ın batı ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.. Bu gece saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.
ADANA °C, 14°CParçalı ve çok bulutlu
ANTALYA °C, 19°CParçalı ve çok bulutlu
HATAY °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarında gece saatlerinde kadar kuvvetli olması bekleniyor.
İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Sivas çevrelerinin yağmur ve karlakarışık yağmur ve yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.
ANKARA °C, 10°CParçalı ve çok bulutlu
ESKİŞEHİR °C, 11°CParçalı ve çok bulutlu
KONYA °C, 12°CParçalı ve çok bulutlu
SİVAS °C, 8°CParçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu.
BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu,Bartın, Sinop çevreleri ile Kastamonu'un kuzey ve doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor.
BOLU °C, 9°CParçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı
DÜZCE °C, 16°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
KASTAMONU °C, 10°CÇok bulutlu, yağmurlu yüksekleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı
ZONGULDAK °C, 14°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı
ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor.
ORDU °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
RİZE °C, 16°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
SAMSUN °C, 14°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
TRABZON °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Malatya, Elazığ ve Iğdır çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.
BİNGÖL °C, 5°CÇok bulutlu, kuvvetli karla karışık yağmurlu ve yüksek kesimleri yoğun kar yağışlı
ERZURUM °C, 2°CÇok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı
KARS °C, 3°CÇok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı
VAN °C, 5°CÇok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu
GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DİYARBAKIR °C, 12°CÇok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı
GAZİANTEP °C, 10°CÇok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı
SİİRT °C, 11°CÇok bulutlu, kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı
ŞANLIURFA °C, 12°CÇok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı
DENİZLERDE HAVA
Ege’de fırtına bekleniyor.
KARADENİZ
Hava Durumu: Çok bulutlu ve yer yer sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatı, akşam güneydoğudan 3 ila 5, akşam batısı 6, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı, öğle saatlerinden sonra güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Karadeniz’in batısında akşam 2,5m Görüş: İyi. yağış anında orta.
MARMARA
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 3 ila 5, akşam saatlerinden sonra 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.
EGE
Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve yer yer sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 4 ila 6, kuzey, öğle saatlerinden sonra 5 ila 7, gece geneli 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, yer yer 3,0m, gece 4,0m Görüş: İyi. yağış anında orta.
AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatı, gece doğu ve güneydoğudan 3 ila 5, batısı ve açıklarında öğle saatlerine kadar 6, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı ve açıklarında öğle saatlerine kadar 2,5m, Görüş: İyi. yağış anında orta.