Manisa'da gastronomi panayırı açıldı: Üreticiler bir araya geldi
486. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Manisa Gastronomi Panayırı" ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Yöresel ve tescilli ürünlerin tanıtıldığı panayır, Manisa'nın zengin mutfak kültürünü ve yerel üreticileri bir araya getirdi.

İlçe belediyelerinin iş birliğiyle kurulan stantlarda, her bölgenin kendine has ürünleri sergilendi. Stantları tek tek ziyaret ederek üreticilerle bir araya gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, coğrafi işaretli ürünlerin Manisa turizmi için taşıdığı öneme değindi.

Başkan Dutlulu, açılışta yaptığı konuşmada Manisa'nın gastronomi potansiyeline vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:"Geçtiğimiz yıl bu festival, merhum Ferdi Başkanımızın vizyonuyla farklı bir kimlik kazanmaya başlamıştı. Şifa kaynağı mesiri; sanat, kültür ve Manisa'nın çok güçlü olduğu gastronomi alanıyla buluşturmayı hedeflemişti. Kendisini rahmetle anıyorum. Biz de bu vizyonun üzerine koyarak ilerliyoruz. Bu hafta 13 ülkeden gelen temsilcilerle Manisa'nın geleneksel lezzetlerini harmanlayan etkinlikler düzenleyeceğiz. Dolu dolu bir festival haftası bizi bekliyor."

Festival kapsamında düzenlenen "Gastronomi Arenası: Şifadan Sofraya" başlıklı söyleşide, mesir macununun sadece bir şifa geleneği değil, aynı zamanda çok katmanlı bir gastronomik değer olduğu ele alındı. Uzmanlar, Osmanlı saray mutfağından günümüze uzanan bu mirasın, içerdiği 41 çeşit baharatla modern mutfak uygulamalarında ve gastronomi turizminde stratejik bir rol oynayabileceğini belirtti.



