Mahmut Uslu canlı yayında patladı: Ali Koç beceremedin, git! Başkan adayıyım
FENERBAHÇE HABERLERİ... Fenerbahçe'de son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden ve daha önce Aziz Yıldırım yönetiminde bulunan Mahmut Uslu, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ali Koç yönetimini eleştiren Uslu 'beceremedin, git! Başkan adayıyım' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'de kongre üyeleri olağanüstü genel kurul için imza toplamaya devam ederken sarı-lacivertli kulübün eski yöneticisi Mahmut Uslu da düğmeye bastı.

Aziz Yıldırım'a yakınlığı ile bilinen Uslu, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Mahmut Uslu'nun açıklamaları şu şekilde:

Eski Fenerbahçe direktörleri, Fenerbahçe emekçilerine sözüm vardı benim. İstenmeyen bir şekilde yaş gününe döndü, o bile olay oldu eğlendiniz diye.

Aziz Yıldırım da 'İyi bir gün görmedik ki her gün kötü' demişti, 7 senedir yaşamadığımız her şey Ali Koç döneminde yaşadık. Onun için gitmesini istiyoruz. Yeter artık git, gitmesi gerekiyor. Devamlı para, para, para. Bunları yapmayın.

'VERDİĞİN TEK SÖZÜ TUTAMADIN'
Ali Koç, verdiğin tek bir sözü dahi tutamadın. "Ali Koç başkan, Fenerbahçe şampiyon" diye bağırıyorlar, "Bunları çok duyacağız" diyorsun. Bir kere duysak yırtmıştık zaten. Çocuklar ağlıyor, 40-50 yaşına gelmiş insanların gözyaşlarını görüyorum. Sen herhalde halkın içinde dolaşmıyorsun.

Fenerbahçe'nin üzerinde ölü toprağı var, bunu kaldırmazsak başarılı olamayız. Ali Koç, onun için gitmen lazım. Sen yapamıyorsun. Fenerbahçe Başkanlığını beceremedin.

'BU KOLTUK NE KADAR KIYMETLİYMİŞ?'
Şampiyon yapamıyorsan bırakacaksın; gideceksin, bu koltuk ne kadar kıymetliymiş ya?

'NAPOLİ'Yİ ŞAMPİYON YAPMAK İÇİN Mİ BAŞKAN OLDUN?'
Eljif Elmas'ı zorla aldık, iki sene sonra önemli bir oyuncu oldu. Onu Napoli'ye sattın. Min-Jae'yi aldın. Çok önemli bir oyuncuydu zaten. Onu da Napoli'ye sattın. Napoli'yi mi şampiyon yapmak için başkan oldun sen?

OSIMHEN ÇIKIŞI
Napoli'ye o kadar oyuncu sattınız. Başkanlarıyla hiç mi diyaloğunuz yoktu da, Galatasaray’a gelen Victor Osimhen için görüşmediniz?

Biz hiç muhalefet yapmadık. Aziz hiç yapmadı, Allah var. Ben bir kere konuştum, bana 'car car konuşuyor' dedin. Sonra sana çok ağır cevap verdim Ali Koç. 'Senle TV'ye çıkacağım, konuşacağım' dedin, çıkamadın yapamadın. Biz Fenerbahçeliyiz. Biz Fenerbahçe'de onlar bunlar demeyiz, biz birlikte savaştık.

'İMZA İLE GÖNDERİRLER'
Fenerbahçe'nin hedefi şampiyonluktur. Şampiyonluk dışında hiçbir şey Fenerbahçe taraftarını kesmez. Bir masa tenisini bile öyle seyrederdik. Biz 100. yılda atak yaptık ve amatörlerde hep başa oynadık. Siz bu konularda da başarılı olamadınız. Amatörler yatırımdır, siz Türk oyuncu yetiştiremiyorsunuz. Türk oyuncu yok. Aşağıdan oyuncu getirmeniz lazım.

O kadar salonlar, antrenörler var. Bana eskiden abi falan dedin şimdi çok çirkin açıklamalar yapıyorsun. Sana son bir abilik yapmak istiyorum. Bence sen artık kendin ayrıl ve büyü. İyi bir ekip kur, bekle, çalış, öğren. Bu şekilde dip dalga bizim hissettiğimiz gibiyse seni imzayla gönderirler. Bence ayrıl, istiyorsan güven oyu iste. İmzayla gidersen olmaz.

'RAKİPLERİN SENDEN HANGİ OYUNCUYU ALIR?
Futbol takımımızın kadrosu iyi diyorlar. Hiç katılmıyorum. Sen rakibinden en aşağı 4-5 oyuncu istersin, rakibin senden Talisca, Skriniar hariç kimi ister? Skriniar’ı da yemekte Aziz Yıldırım söylemiş.

Rakiplerin senin takımından hangi oyuncuyu alırlar? Sen rakibinden hangi oyuncuyu alırsın? Sen 4-5 oyuncu almak istersin, rakibin senden 1 tane oyuncu almak istemez. Bizim dönemimizde rakipler en az 5 tane oyuncu almak isterlerdi bizde.