Maçtan sonra öfke patlaması! '45 dakikada 18 top kaybı bu adam oynamamalı'
Dün akşam NEF Stadı'nda Gaziantep FK'yı 10 kişi kalmasına rağmen 2-1'lik skorla deviren Galatasaray'da ilk yarıda oynadığı futbolla hem Okan Buruk'u hem de taraftarlarını çıldırtan yıldız oyuncuya öfke dinmiyor. İşte 3 golün atıldığı 90 dakikanın yansımaları...

Süper Lig'in 5. haftasının kapanış maçında Galatasaray sahasında Gaziantep FK'yı konuk etti. Maça Sarı-Kırmızılılar iyi başlasa da golü Kırmızı-Siyahlılar buldu.

GOMİS 14 PENALTININ 5 TANESİNİ KAÇIRDI!
36. dakikada Bafetimbi Gomis sahneye çıktı, skora 1-1'lik beraberliği getirdi. 41'de Sacha Boey direğe takıldı. Tam ilk devre bu şekilde bitiyor denirken, 44'te Nef Stadyumu'nda moraller bozuldu.

ABDÜLKERİM BARDAKCI'YA 2.SARIDAN KIRMIZI
31'de Abdülkadir Parmak'a yaptığı faul sonrasında sarı kart gören Abdülkerim Bardakcı, 44'te de Joao Figueiredo'ya işte bu pozisyonda üstünlük sağladı. Maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu bu pozisyonda Abdülkerim'i suçlu buldu. Uğurlu bu pozisyonun ardından başarılı oyuncuya ikinci sarı kartını gösterdi ve hemen ardından kırmızı kartla saha dışına çıkmasını istedi.
İkinci devrede 10 kişi olmasına rağmen Galatasaray baskıları devam etti. Oliveira direğe takıldı, 73'te Gomis penaltı kaçırdı derken, 90+2'de Kitsiou kendi kalesine golü attı ve Sarı-Kırmızılılar sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

GAZİANTEP İLK MAĞLUBİYETİNİ ALDI
Bu sonuçla Cim Bom 10 puana yükselirken, Gaziantep de bu sezonki ilk yenilgisini yaşadı ve 10 puanda kaldı.

KEREM AKTÜRKOĞLU YİNE ÇILDIRTTI
Mücadelede Galatasaray adına dikkat çeken isimlerden biri Kerem Aktürkoğlu oldu. Geçen sezon performansıyla herkesin beğenisini kazanan Kerem AKtürkoğlu bu sezona istediği gibi başlayamadı. Sarı-kırmızılı takım ile 5 maça çıkan Kerem skora henüz katkı yapamadı.

İLK YARIDA 35 KEZ TOPLA BULUŞTU 18 KEZ KAYBETTİ
Gaziantep maçında ise top kaybı oranı yüksek olan milli futbolcu eleştirildi. Bardakcı'nın kırmızı kart görmesi sonrası ilk yarının sonlarını sol bek oynayan Kerem, ikinci yarıda ise oyundan çıkan isim oldu.

TUGAY KERİMOĞLU'NDAN MAÇ YORUMU
Yayıncı kuruluşta Tugay Kerimoğlu, Kerem Aktürkoğlu'nun performansını eleştirdi. Tugay Kerimoğlu "1-1 sonrasında oyun Galatasaray adına başladı. Abdükerim'in atılması. Gaziantep ile ilgili çok olur şeyler söyleyemeyeceğim.

İstanbul'dasınız. Rakip 10 kişi kalıyor ve siz oyunun kontrolünü bir şekilde ele alamıyorsunuz. 10 kişi size baskı yaptığında çıkamıyorsunuz. Kerem Aktürkoğlu 35 kez topla buluşmuş, 18 kez top kaybı yaşamış. Burada bir problem var." ifadelerini kullandı. "11'e 10 oyunda, daha fazla isteyen bir Galatasaray gördük. Kazanmayı hak eden bir Galatasaray vardı. Galatasaray bu 3 puanı hak etti."

GÜNTEKİN ONAY: KEREM AKTÜRKOĞLU KADROYA ALINMAMALI
Güntekin Onay ise "10 kişi oynuyorsunuz ikinci yarı. Bazı Türk oyuncularınız başta Kerem Aktürkoğlu olmak üzere çok kötü oynuyor. Geriden gelip kazanıyorsunuz 10 kişiyle, bir de penaltı kaçıyorsunuz. Çok hikayesi var maçın. Kerem bu performansıyla ya oyundan alınmalı ya da hiç oynatılmamalı. Bazı oyuncular, sırf Türk pasaportu olduğu için oynuyor." ifadelerini kullandı.

Erol Bulut'un takımını eleştiren Onay, "Kazanmak önemli ama kazanırken keyif vermek önemli. İnsanlar futbol seyretmek istiyorlar. Galatasaray her şeyin ortaya koydu kazanmak için. Erol Bulut belki maçtan sonra 2 tane şans golü yedik diyecek. İyi mücadele ettik. Gaziantep'in oynadığı futbol, 11'e 10 oynuyorsun ikinci yarının tamamını ve mahkum oynuyorsun baskıyı yiyorsun. Futbol adına hiçbir şey ortaya koymuyorsun. Biraz bunu sorgulamak lazım. Ciddi bir hayal kırıklığı.

İlker Yağcıoğlu'nun "Aslında maç 11'e 11 oynandı. Sacha Boey, iki kişilik oynadı!" sözlerine Kerimoğlu: "Siz üçüncü sağ bek diyorsunuz... Ben, sezon başında Sacha Boey'i satış listesine yazıyordum." dedi.




