Kocaeli'de öğrenciler için ücretsiz açılacak! Geri sayım başladı
14.04.2026 - 15:56Güncellenme Tarihi:
Kartepe’de yapımı süren ücretsiz etüt merkezi, 650 metrekarelik alanda 9 sınıf ve 2 bilgisayar sınıfıyla aynı anda yaklaşık 400 öğrenciye eğitim desteği sunacak.
1

Kartepe Belediyesi, İstasyon Mahallesi’nde yapımı süren ücretsiz etüt merkezi ile eğitim altyapısına önemli katkı sunacak. Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, projeyi yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında önemli bilgiler paylaştı.
2

Başkan Kocaman, merkezin bölge için ücretsiz okul niteliği taşıyacağını ve sınav sürecindeki gençler açısından hayati önem taşıdığını belirtti. Toplam 650 metrekarelik alanda inşaatı hızla devam eden merkez; 9 normal sınıf ve 2 bilgisayar sınıfı olmak üzere, aynı anda yaklaşık 400 öğrenciye eğitim desteği sunacak.
3

Öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının düşünüldüğü komplekste, sınıfların yanı sıra sosyal molalar için kantin, idari birimler de yer alacak.



