Kayseri'de dev yatırım hayata geçiyor: Temmuz ayı sonunda açılıyor
Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde dev yatırım için geri sayım başladı. Başkan Temmuz ayı sonunu işaret etti. Yakında hizmete açılıyor. Bu tesis sayesinde elde edilen tasarrufun 'Kayserililerin cebinde kalacağı' ifade edildi.

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde önemli bir yatırım hayata geçiyor. Kocasinan Belediyesi enerji alanında önemli bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, projenin uygulama alanında inceleme yaptı ve son durumu ekibiyle birlikte masaya yatırdı. ‘Kocasinan’da güneş artık sadece içimizi ısıtmıyor, şehrimize de güç veriyor’ diyen Çolakbayrakdar, ‘6.4 megawattlık güneş enerjisi santralimizde artık sona yaklaştık. İnşallah Temmuz ayının sonundan itibaren kendi enerjimizi üretmeye başlıyoruz’ müjdesini verdi.

Yapılacak santralle birlikte belediyenin enerji ihtiyacı karşılanacak. Çolakbayrakdar, ‘Tesislerimizden atölyelerimize, ihtiyacımız olan tüm enerjiyi bundan sonra bu çevreci tesisimizden sağlamış olacağız’ diye konuştu.

Başkan ayrıca ‘En güzel ve en gurur verici kısmı da şu; buradan sağladığımız tüm tasarruf, Kayserili hemşehrilerimizin cebinde kalacak ve hizmet olarak geri dönecek’ dedi.



