Günün bomba iddiası! Galatasaray'ın yeni teknik direktörü belli oldu! Ali Koç'un alamadığı Alman hocaya Burak Elmas imza attırıyor
Fatih Terim'le yolların ayrılmasından sonra yeni teknik direktör arayışlarına geçen Galatasaray'da Domenec Torrent'in ardından 3 isim daha ön plana çıktı. Masaya yatırılan antrenörlerden biri Fenerbahçe'nin de gündemine girmişti.

Galatasaray'da 4. Fatih Terim dönemi sona erdi. Süper Lig'de Son 9 maçında sadece 1 galibiyet alan deneyimli teknik adamla yollar ayrıldı.

Süper Lig'in ikinci yarısına 1-0'lık Giresunspor mağlubiyetiyle başlayan sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim kötü futbol nedeniyle eleştirilere hedef oldu.
Taraftarların da tepki gösterdiği tecrübeli hoca, bugün Nef Stadyumu'nda Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve yöneticilerle görüşme yaptı. Nef Stadı'ndaki zirveden şok karar çıktı.

Görüşmede Fatih Terim'le yolların ayrılmasına karar verildi. Sarı-kırmızılı yönetimin teknik direktör planı belli oldu.

Burak Elmas yönetimi, sezon sonuna kadar geçici olarak Bülent Korkmaz'ı takımın başına geçirecek. Galatasaray'ın efsane kaptanı Aytemiz Alanyaspor'da aldığı başarılı sonuçlarla otoritelerin övgüsünü almıştı.

Bülent Korkmaz'ın çalıştırdığı dönemde Akdeniz ekibi, üç büyükleri de yenmeyi başardı. İstanbul'da Galatasaray'ı 1-0, Fenerbahçe'yi ise 2-1 mağlup eden Alanyaspor kendi sahasında Beşiktaş'ı da 2-0'lık skorla yendi. 53 yaşındaki teknik adam 29 Aralık'ta görevinden istifa etti.

Sezon sonunda Bülent Korkmaz'la yolları ayıracak yönetim, takımı Roger Schmidt'e emanet etmeyi planlıyor. Alman teknik adam, sezon başında Fenerbahçe'nin de gündemine gelmişti.

Hollanda'nın köklü ekibi PSV Eindhoven'ı çalıştıran 54 yaşındaki teknik adamın kulübüyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2022'de sona eriyor. Terim'li Galatasaray sezon başında Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Schmidt'in çalıştırdığı PSV ile karşılaşmıştı.

Hollanda'daki ilk maçı 5-1 kazanan PSV Eindhoven, İstanbul'da da sarı-kırmızılı takımı 2-1 mağlup ederek tur atlamıştı. Schmidt Paderborn, RB Salzburg, Bayer Leverkusen, BJ Guoan'ı da çalıştırdı. Deneyimli hoca özellikle Leverkusen'deki başarılarıyla ön plana çıktı.

Öte yandan Schmidt'ten gelecek olumsuz yanıt halinde yönetimin B planının Okan Buruk olduğu öğrenildi. En son Medipol Başakşehir'i çalıştıran 48 yaşındaki teknik adam yaklaşık 1 yıldır takım çalıştırmıyor. Okan Buruk, Medipol Başakşehir'i şampiyonluğa taşıyıp kariyerinin zirvesine çıktı. Başarılı teknik adam Akhisarspor'a Türkiye Kupası ve Süper Kupa kazandırdı.

Terim'in ayrılığının ardından gözler yardımcı teknik direktörler Necati Ateş ve Selçuk İnan'a çevrildi. Terim'in ayrılık kararı sonrasında yardımcı teknik adamlar Ateş ve İnan'la da yollar ayrıldı. Galatasaray'da Terim ayrılığı sonrası teknik ekip Florya'da eşyalarını topladığı öğrenildi.




