Galatasaraylılar lakabını 'Gurbetçi Aguero' taktı! 2023'ün ilk transferi hayırlı olsun
Haris Seferovic'i Benfica'ya geri göndermek için kolları sıvayan Galatasaray'da İsviçreli futbolcunun yerini doldurmak için başlatılan transfer harekatında mutlu sona ulaşıldı. Belçika'da sergilediği performansla ismini duyuran 26 yaşındaki forvetin Sarı Kırmızılı kulüple prensip anlaşmasına vardığı öğrenilirken, yıldız santraforun boy ve fizik açıdan Aguero'ya benzetilmesi ise camiada büyük heyecan uyandırdı.

Galatasaray'da golcü operasyonu resmen başladı. Sarı Kırmızılılar, forvet hattını Moussa Dembele, Memphis Depay ve Deniz Undav üçlüsüyle oluşturmak için kolları sıvadı. Galatasaray Yönetimi, ara transfer dönemi yaklaştıkça temaslarını sıklaştırdı.

Erden Timur, operasyonla bizzat ilgileniyor. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de transferler için çok ciddi bir çalışma yaptıklarını ve önemli takviyelere imza atacaklarını geçtiğimiz günlerde müjdeledi. Cumhuriyetin 100. yılında mutlaka şampiyon olmak isteyen Galatasaray'da öncelik golcü transferine veriliyor. İşte yönetimin hedefindeki ön plana çıkan isimler ve son durumları...

Dünyaca ünlü Hollandalı golcü Memphis Depay, Barcelona'dan ayrılmaya hazırlanıyor. Şu ana kadar istediği teklifleri alamayan 28 yaşındaki forvet, 10 milyon Euro'luk maaşından ciddi bir fedakârlık yapmayı kabul etmiş durumda.

İspanyol kulübünün bu transferden beklentisi ise 5 milyon Euro civarında. Galatasaray Yönetimi, bu krizi fırsata çevirerek, kadrosunu bir süper yıldızla daha güçlendirmenin hesapları içinde.

Kulübe yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Depay da Galatasaray'ın ilgisine oldukça sıcak yaklaşıyor. Sarı Kırmızılılar, maaş konusunda ikna etmesi halinde Hollandalı yıldızı ocak ayında renklerine bağlayabilir. Depay'ın hem merkez santrfor hem de sol kanat forvet olarak kadroda düşünüldüğü öğrenildi.

Galatasaray Yönetimi'nin ısrarla üzerinde durduğu isimlerin başında Moussa Dembele geliyor. Kulübü Lyon'la mukavelesi sona erecek olan 26 yaşındaki santrforu mutlaka kadrosuna katmak isteyen Sarı Kırmızılılar, oyuncunun menajeriyle İstanbul'da yapılan görüşmenin ardından temasları hiç kesmedi.

Cim Bom'daki ana plan, Dembele'yi ara transfer döneminde Florya'ya getirmekti. Ancak Lyon, yüksek bir bonservis talebinde bulunduğu Dembele ile aynı zamanda yeni kontrat imzalamaya çalışıyor.

Sarı-Kırmızılılar da bunun üzerine Dembele ile ocak ayında resmen söz kesip, Fransız golcüyü temmuz ayında bonservis bedeli ödemeden transfer etmeye karar verdi. Taraflar arasında temasların devam ettiği de gelen haberler arasında.
Gündemdeki forvetler arasında Galatasaray'a en yakın görünen isim Deniz Undav. İngiltere'de Brighton forması giyen, ancak süre bulmakta zorlanan 26 yaşındaki santrfor, ayrılık istediğini kulübüne bildirdi. Deniz'in en ciddi talibinin Galatasaray olduğu belirtiliyor. Hatta Sarı-Kırmızılı yönetimin, geçtiğimiz haftalarda Deniz Undav'la prensip anlaşmasına da vardığı iddia edildi.

BOY FİZİK GURBETÇİ AGUERO!
Galatasaray'ın gurbetçi golcüyü kiralık değil, bonservisiyle birlikte istediği ve görüşmelerin bu doğrultuda devam ettiği belirtiliyor. Anlaşmanın ocak ayında gerçekleşmesine kesin gözüyle bakılıyor. Seferovic'in de takımdan gönderilmesiyle Deniz Undav, sezonun kalan bölümünde Icardi ve Gomis'le forma rekabeti yaşayacak. (Fanatik)
