Çöl sıcakları başlıyor! Hava tersine dönüyor, 5 gün sürecek! Meteoroloji'den son dakika açıklaması
Sıcak hava dalgası geliyor. Hava yarın itibarıyla tersine dönecek. Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları artacak ve ülke genelinde çöl sıcaklıkları hakim olacak. İstanbul ve Ankara'da hissedilen sıcaklıkların 35 dereceleri bulması bekleniyor. Meteoroloji güncel hava durumu raporunu ve haritayı paylaşarak gün gün tahminlerini duyurdu. Günlerce sürecek sıcak havaların ardından hafta başından itibaren bazı illerde sağanak yağış başlayacak ve salı günü de yağışlı il sayısı artacak. Bugün ise 19 il için uyarı yapıldı, kuvvetli yağışın etkili olacağı illeri MGM paylaştı, sarı kodlu alarm verildi.

Sıcak hava dalgası geliyor. Meteoroloji'den hava durumu ile ilgili son dakika açıklaması! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Tokat, Muş ve Hatay çevreleri, Adana ve Osmaniye'nin güney kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
İç ve doğu kesimlerde 2-6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

RÜZGAR:
Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları, güneydoğu ve doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yapılan son değerlendirmelere göre; sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Rize il geneli ile Trabzon’un doğu, Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli(30-60 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI:
Rüzgârın, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bugün bazı iller için sarı kodlu uyarı verildi. İşte o iller: Adana, Artvin, Giresun, Hatay, Mersin, K.Maraş, Rize, Trabzon, Osmaniye.

BUGÜN HAVA NASIL? MARMARA
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
EDİRNE °C, 29°CParçalı ve az bulutlu
İSTANBUL °C, 26°CParçalı ve az bulutlu
KIRKLARELİ °C, 26°CParçalı bulutlu
KOCAELİ °C, 30°CParçalı bulutlu

EGE
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
AFYONKARAHİSAR °C, 25°CAz bulutlu ve açık
DENİZLİ °C, 33°CAz bulutlu ve açık
İZMİR °C, 30°CAz bulutlu ve açık
MANİSA °C, 33°CAz bulutlu ve açık

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, Adana ve Osmaniye'nin güney ileçleri ile Hatay çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ADANA °C, 34°CParçalı bulutlu, güney kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
ANTALYA °C, 31°CParçalı ve az bulutlu
HATAY °C, 32°CParçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
ISPARTA °C, 28°CParçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tehmin ediliyor.
ANKARA °C, 24°CParçalı ve az bulutlu
ÇANKIRI °C, 25°CParçalı ve az bulutlu
ESKİŞEHİR °C, 24°CParçalı ve az bulutlu
KONYA °C, 25°CParçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BOLU °C, 23°CParçalı bulutlu
DÜZCE °C, 26°CParçalı bulutlu
KASTAMONU °C, 23°CParçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
SİNOP °C, 25°CParçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların, Rize il geneli ile Trabzon’un doğu, Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli (30-60 kg/m²) olması bekleniyor.
AMASYA °C, 26°CParçalı ve çok bulutlu
ARTVİN °C, 20°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.
SAMSUN °C, 24°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
TRABZON °C, 23°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğu kesimleri ile Muş çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin güneydoğusunda güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
ERZURUM °C, 21°CParçalı bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
KARS °C, 20°CParçalı bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
MALATYA °C, 27°CParçalı ve az bulutlu
VAN °C, 24°CParçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
DİYARBAKIR °C, 33°CParçalı ve az bulutlu
GAZİANTEP °C, 31°CParçalı ve az bulutlu
SİİRT °C, 33°CParçalı ve az bulutlu
ŞANLIURFA °C, 33°CParçalı ve az bulutlu

Ülke genelinde sıcaklıklar yarından itibaren artmaya başlayacak. Cuma, cumartesi ve pazar günleri çöl sıcaklıkları yurt genelinde etkili olacak.

Ankara ve İstanbul'da hissedilen hava sıcaklıkları 35 dereceleri görecek.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de hava durumu ile ilgili, "Perşembeden itibaren Türkiye'nin batı bölgelerine sıcak hava dalgası geliyor. 4-5 gün sürebilir." ifadelerini kullandı.



