Gazete Vatan Logo

Yatırımcılara kamu desteği güven verdi

MIPIM fuarında şirketlerin beklediği kamu desteği bu yıl geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı ile TOKİ ve Emlak Konut’un varlığı moral verdi

Yatırımcılara kamu desteği güven verdi

Fransa’da düzenlenen gayrimenkul fuarı MIPIM’de bu yıl kamunun desteği de dikkati çekti. MIPIM’e katılan Türk firmaları geçtiğimiz yıllarda fuara kamudan destek olmadığı konusunda eleştirilerde bulunuyordu. İlk kez bir Çevre ve Şehircilik Bakanı fuarda yer aldı. Bakan Fatma Güldemet Sarı fuarda yerel yönetimlerin ve firmaların standlarını dolaştı ve yatırımcılarla görüştü. TOKİ Başkanı ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü’nün de hazır bulunması yabancı yatırımcılar açısından güven teşkil etti.

Gücümüz ortaya çıktı

Bakan, yatırımcılar ve fonların da yer aldığı 160 kişilik bir grupla öğle yemeğinde buluştu. Bakan Sarı, Ankara’daki terör saldırısına değinerek, “Türkiye’nin terörle boğulmuş bir ülke olmadığını göstermek için buradayız. Terörün amacı kaos yaratmaktır, buna fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Kanunlar bu yıl revize edilecek

Gayrimenkul sektörü temsilcilerini her zaman dinlediğini ve taleplerini bildiğini aktaran Bakan Fatma Güldemet Sarı, “İmar Kanunu, kentsel dönüşüm gibi yasaları bu yıl içinde revize etmek için çalışıyoruz. Akademisyenlerden görüşler alıyoruz. Çalıştaylar yapıp, kanunları yeniden düzenleyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı