Gazete Vatan Logo

Üç il için kritik petrol kararı! 2 yıl daha uzatıldı

İstanbul, Tekirdağ ve Adana için önemli bir karar geldi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı bu noktalarda petrol arama ruhsatının süresini 2 yıl daha uzattı. Karar toplamda yaklaşık 87 bin 985 hektarlık bir alanı kapsıyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı İstanbul, Tekirdağ ve Adana'da petrol arama ruhsatlarının süresini uzattı. Petrol arama ruhsatı 2 yıl kadar uzatıldı. Arama süresinin uzatıldığı alan ise 87 bin 985 hektarlık.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, TPAO'nun Adana'da 60 bin 374 hektarlık alanı kapsayan ruhsatının süresinin 11 Mayıs 2023'ten 11 Mayıs 2025'e uzatıldı. İstanbul ve Tekirdağ illerinde ise 27 bin 611 hektarlık alanı kapsayan ruhsatının süresinin de 26 Mayıs 2023'ten 26 Mayıs 2025'e kadar uzatılmasına karar verildi.

Bu adımların yerli ve milli enerji açısından önemli olduğu vurgulanıyor. Son olarak Şırnak'ta, Gabar ve Cudi dağlarında keşfedilen petrol rezervlerinin ardından bölgede çalışmalar da hız kazandı.

Sadece petrol değil, doğal gaz konusunda da en büyük adım Karadeniz gazının keşfi ile başladı. Türkiye'nin farklı noktalarında hem petrol hem de doğal gaz arama çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı